ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΚΛΕΙΔΑΡΑ

 Ο Φαίδων Χριστοδούλου Κλειδαρά, γεννηθείς το  1929 στη Στρατονίκη Χαλκιδικής, μόνιμος κάτοικος Καναδά, ίδρυσε το 1989 δύο υποτροφίες που απονέμονται σε μαθητές/μαθήτριες του Γενικού Λυκείου Αρναίας στη μνήμη του πατέρα του, φαρμακοποιού από την Αρναία. Επίσης ίδρυσε δύο υποτροφίες που απονέμονται σε  μαθητές/τριες του Γυμνασίου Παλαιοχωρίου στη μνήμη της μητέρας του Αικατερίνης.

Η απόφοιτη Δήμητρα Μπαράκη παραλαμβάνει την υποτροφία για το σχολικό έτος 2016-2017

Η απόφοιτη Δήμητρα Μπαράκη παραλαμβάνει την υποτροφία για το σχολικό έτος 2016-2017

το σχέδιο της υποτροφίας
Όσον αφορά το Γενικό Λύκειο οι υποτροφίες αφορούν δύο (2) μαθητές/μαθήτριες που:
  1. συγκεντρώνουν τη μεγαλύτερη βαθμολογία που έχουν λάβει από το Σύλλογο Διδασκόντων (μέσος όρος βαθμολογιών απόλυσης) στα μαθήματα Χημείας, Φυσικής και Μαθηματικών (δηλαδή μαθητές/μαθήτριες που φοιτούν στον προσανατολισμό Θετικών Σπουδών) και
  2. κατάγονται από την Αρναία (και από τους δύο γονείς ή έστω έναν εκ των δύο).
Το ύψος των δύο υποτροφιών είναι 1500 δολάρια Καναδά, συνεπώς 750 δολάρια Καναδά έκαστη.
Στην περίπτωση που ο/η δικαιούχος σύμφωνα με τα παραπάνω είναι ένας/μία τότε αυτός/αυτή λαμβάνει ολόκληρο το ποσό των υποτροφιών.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσκομίσουν στη Διεύθυνση του Γενικού Λυκείου Αρναίας πιστοποιητικό που να αποδεικνύεται η καταγωγή τους από την Αρναία.
Μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας με σχετικό πρακτικό συλλόγου αποφασίζει τους δικαιούχους, ή τον/την δικαιούχο με βάση α) τα κατατιθέμενα δικαιολογητικά αλλά και β) τον μέσο όρο βαθμολογίας των  απολυτηρίων βαθμών των προαναφερόμενων μαθημάτων
Ολόκληρο το σχέδιο της υποτροφίας έχει εγκριθεί από το αρμόδιο γραφείο της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, βρίσκεται αναρτημένο στην ιστοσελίδα του σχολείου καθώς και έχει δημοσιευθεί σε εφημερίδα πανελλαδικής έκδοσης.
Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων σχολείων του δήμου Αριστοτέλη

Θεατρικό με θέμα τις σχέσεις των 2 φύλων

Συμμετοχή στην 6η Μαθητική Περιβαλλοντική Συνάντηση «Η πόλη που ονειρεύομαι!»