Πέμπτη 22 Φεβρουαρίου 2024

Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός Γ' Λυκείου Tipping Point

 Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Tipping Point σχεδιάζει και υλοποιεί προγράμματα και δράσεις σε σχολεία, μαθητές και μαθήτριες σε όλη την Ελλάδα. Βασική του δράση ο Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός και η διάθεση ηλεκτρονικής πλατφόρμας μεντόρων στα σχολεία που υλοποιούν το πρόγραμμα. Μέσα από τη βάση των επαγγελματιών οι μαθητές και οι μαθήτριες έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με επαγγελματίες του ενδιαφέροντός τους και να θέσουν ερωτήματα και απορίες τόσο για τις σπουδές όσο και για την πραγματικότητα του εργασιακού χώρου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. 



Το πρόγραμμα για τη σχολική χρονιά 2023-2024 έχει αναλάβει η κ. Λέττα Ελένη, εκπαιδευτικός Πληροφορικής το οποίο και εφαρμόζεται στα παιδιά της Γ' Λυκείου. Η ιδιαιτερότητα του φετινού προγράμματος είναι ο άξονας της Τεχνητής Νοημοσύνης που έχει εισβάλλει σε όλους τους τομείς της ζωής μας, όπως και στον εργασιακό.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με επιμορφώσεις των εκπαιδευτικών που έχουν αναλάβει την υλοποίηση του προγράμματος σε θέματα Τ.Ν. αλλά και σε εργαλεία διαχείρισης της πλατφόρμας των μεντόρων.

Οι εισαγωγικές συνεδρίες με τους μαθητές αφορούν τις επιπτώσεις της εξέλιξης της τεχνολογίας και ιδιαίτερα της Τ.Ν στον εργασιακό τομέα. Θα ακολουθήσουν συνεδρίες ανά Ο.Π. και επαγγελματίες επιλογής των μαθητών και μαθήτριών μας.

Γ1, Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, Εισηγήτρια κ. Κριθαρά, Post-Doc Researcher at IIT of NCSR "Demokritos" in Athens, Greece

                                                 





Γ3, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, εισηγητής  ο κ. Βασιλαπόστολος, Co-founder and Chief Strategy Officer-Magos, Lead Organizer - NASA International Space Apps Challenge







Γ2, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου, εισηγητής ο κ. Καρπούζης, Assistant professor, Department of Communication, Media and Culture, Panteion University of Social and Political Sciences








Ο εισαγωγικός κύκλος συνεδριών με θέμα τις επιπτώσεις της εξέλιξης της τεχνολογίας και την εμφάνιση της Τεχνητής Νοημοσύνης στον εργασιακό τομέα ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Θα ακολουθήσουν συνεδρίες ανά Ο.Π. και με επαγγελματίες επιλογής των μαθητών/τριών.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...