Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024

Ενημερωτική εκδήλωση ΣΕΠ από εκπρόσωπο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής - Γ Λυκείου

 Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου οι μαθητές και μαθήτριες της Γ' τάξης παρακολούθησαν εκδήλωση ΣΕΠ από τον εκπρόσωπο και υπεύθυνο ΣΕΠ της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής κ. Σούγγαρη.   Ο κ. Σούγγαρης, ο οποίος επί σειρά ετών συμβάλει με  πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες στον Σχολικό Επαγγελματικό Προσανατολισμό, προσκλήθηκε στο σχολείο μας όχι μόνο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες σπουδών στην  Α.Γ.Σ. αλλά κυρίως  για να παρουσιάσει το εύρος των επαγγελμάτων που εντάσσονται στον πρωτογενή αγροτικό τομέα (γεωργικό και κτηνοτροφικό), να διευρύνει την πληροφόρησή τους στον τομέα αυτό καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί καινοτόμοι επαγγελματικοί άξονες (αγροτουρισμός, μεταποίηση, ηλεκτρονικό εμπόριο). Παράλληλα, αναφέρθηκε στις γενικές δεξιότητες ενός μελλοντικού επιτυχημένου επαγγελματία.

Στην πλειοψηφία τους κάτοικοι αγροτικών περιοχών, οι μαθητές/μαθήτριες άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εισήγηση, παρακολούθησαν ψηφιακό υλικό που προβλήθηκε και στο τέλος έθεσαν ερωτήσεις και απορίες. Διαμόρφωσαν έτσι  σαφή και επαρκή εικόνα για τον αγροτικό επαγγελματικό άξονα η οποία θα λειτουργήσει κριτικά στο μέλλον στο πεδίο των επαγγελματικών επιλογών τους. 

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σούγγαρη ο οποίος με σαφήνεια και επάρκεια συμμετείχε στην προσπάθειά μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση στον άξονα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...