Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

2η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ 2015-2016

Το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, αναγνωρίζοντας τη «παρεμβατική δυναμική» του Σχολικού Αθλητισμού, της Άθλησης και της Δια Βίου Άσκησης στην ισόρροπη ψυχοκινητική ανάπτυξη του μαθητικού πληθυσμού της χώρας, θεσμοθέτησε με την 143571/Γ4/10-09-2014 Υ.Α. ως Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού, την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου κάθε σχολικού έτους. 

 
καθιστό πινκ πονκ

αγώνας δρόμου τυφλού

καθιστό βόλλεϋ

μπάσκετ

Καθώς το 2016 είναι έτος διεξαγωγής Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων, ο θεματικός άξονας του σχολικού έτους 2015-2016 είναι «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

 








 

 

Στα πλαίσια της ημέρας αυτής διοργανώθηκαν εικαστικές και αθλητικές δραστηριότητες στα οποία συμμετείχαν όλα τα παιδιά του σχολείου.

 



 Οι μαθητές προσπάθησαν να γράψουν με το στόμα χωρίς να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους γράμματα συμπληρώνοντας μηνήματα με τα ολυμπιακά ιδεώδη, μπαίνοντας για λίγο στη θέση ανθρώπων χωρίς άνω άκρα. Έπειτα κόλλησαν τα μηνήματα στις αίθουσές τους.






































Επίσης οι μαθητές παρακολούθησαν μία ταινία σχετική με τη ζωή ενός παραολυμπιονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΟΡΙΣΜΟΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΩΣ ΕΙΔΙΚΟ ΜΑΘΗΜΑ

  Αφορά τους υποψήφιους πανελληνίων εξετάσεων που έχουν δηλώσει στην Αίτηση Δήλωση των Πανελληνίων το Ειδικό Μάθημα των Αγγλικών και προτίθε...