Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή Γ' Λυκείου στο Βελιγράδι

Φέτος οι μαθητές/τριες της Γ' Λυκείου επέλεξαν έναν πολύ ενδιαφέροντα προορισμό πολυήμερης εκδρομής: το Βελιγράδι. Η εκπαιδευτική εκδρομή πραγματοποιήθηκε το χρονικό διάστημα 12  Φεβρουαρίου έως και 17 Φεβρουαρίου υπό τη διοργάνωση του ταξιδιωτικού πρακτορείου Mentor Travel.  
Οι ταξιδιώτες έζησαν την εμπειρία της γνωριμίας μιας χώρας του εξωτερικού εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης, ήρθαν σε επαφή με άλλη κουλτούρα και πολιτισμό. Η εκδρομή κύλισε όμορφα χωρίς προβλήματα, οι μαθητές/τριες και οι συνοδοί καθηγητές/τριες γύρισαν κουρασμένοι αλλά ενθουσιασμένοι!!! 
Αξιομνημόνευτοι σταθμοί η κρουαζιέρα στο Δούναβη, η επίσκεψη στο Μουσείο Τέσλα, η επίσκεψη στο  στρατόπεδο συγκέντρωσης των Εβραίων "12ης Φεβρουαρίου" στην πόλη Νις,  ο ορθόδοξος ναός του Αγίου Σάββα.

Συνοδοί καθηγητές: κ. Κυριαφίνης, κ. Νένου, κ. Λαλιώτου, κ. Φιλιππόπουλος
Το πρόγραμμα της εκδρομής είχε ως εξής:

1η Ημέρα | 12-2-2023 ΘΕΣ/ΝΙΚΗ – ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Συγκέντρωση το πρωί στο σχολείο στις 7:30 και μετά την φόρτωση των αποσκευών αναχώρηση για τα σύνορα Ευζώνων. Διέλευση των συνόρων και είσοδος στην Παλαιά Σερβία. Άφιξη στην πρωτεύουσα, το Βελιγράδι. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Πραγματοποίηση  πρώτης γνωριμία με την πόλη. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

2η Ημέρα | 13-2-2023 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΕΩΣ – ΒΡΑΔΙΝΗ  ΒΟΛΤΑ ΣΤΗ SKADARLJIA

Πρωινό στο ξενοδοχείο. Ξενάγηση στην παλαιά πόλη:  φρούριο Καλεμέγκνταν, , ΠύργοςNebosja, εκκλησίες Ruzica και Αγία Παρασκευή, πλατεία Δημοκρατίας, Εθνικό Θέατρο, αρχοντικό της Πριγκίπισσας Ljubica,  Άγιος Σάββας, ο μεγαλύτερος Ορθόδοξος ναός των Βαλκανίων.  Κατόπιν επίσκεψη στο Κοινοβούλιο, στον μεγάλο πεζόδρομο της οδού ΚνεζΜιχαήλοβα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Βραδινήέξοδος για ψυχαγωγία και βόλτα στην περιοχή  Skadarljia. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.


3η Ημέρα | 14-2-2023 ΝΟΒΙΣΑΝΤ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ – STREM – SI KARLOVSI ΒΥ ΝIGHT – ZEMOYN

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση  για την πόλη του Νόβισαντ, πρωτεύουσα της Βοϊβοντίνα. Επίσκεψη στο κάστρο Petrovaradin, την πλατεία Slobodan, τον καθεδρικό ναό, το Δημαρχείο και ελεύθερος χρόνος στον κεντρικό πεζόδρομο. Στη συνέχεια επίσκεψη στην επαρχιακή πόλη Stremsikarlovsi. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο. Το  βράδυ παραδουνάβια πανοραμική βόλτα στην περιοχή Ζέμουν, μια από τις πιο γραφικές περιοχές της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.





4η Ημέρα | 15-2-2023ΤΟΠΟΛΑ – ΟΠΕΝΛΑΚ – ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ AVALA

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την πόλη Τόπολα. Επόμενος σταθμός ο λόφος του Όπενλακ (εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, σπίτι της βασιλικής οικογένειας, μαυσωλείο της δυναστείας Καρατζόρτζεβιτς). Τέλος, κατά την διάρκεια της επιστροφής στάση στο παρατηρητήριο Avala, όπου βρίσκεται το μνημείο του αγνώστου ήρωα. Επιστροφή στο Βελιγράδι, δείπνο στο ξενοδοχείο. Έξοδος για ψυχαγωγία. Διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

5η Ημέρα | 16-2-2023 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ  - ΝΕΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για επίσκεψη στο μουσείου TESLA, στο μουσείο φυσικής ιστορίας καθώς και στο ζωολογικό κήπο. Επίσκεψη στο Νέο Βελιγράδι και το εμπορικό κέντρο Usche. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για δείπνο. Διανυκτέρευση.



6η Ημέρα | 17-2-2023 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ – ΝΙΣ – ΘΕΣ/ΝΙΚΗ - ΑΡΝΑΙΑ

 Πρωινό στο ξενοδοχείο και αναχώρηση για την ιστορική πόλη Νις, που βρίσκεται στις όχθες του ποταμού Νισάβα. Σύντομη περιήγηση στην πόλη και μετάβαση στα σύνορα Σερβίας. Επιστροφή στο σχολείο.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...