Παρουσίαση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων σχολείων του δήμου Αριστοτέλη


Την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018, στο θέατρο της Αρναίας διοργανώθηκε εκδήλωση παρουσίασης προγραμμάτων - σχολικών δραστηριοτήτων των σχολείων της Β’θμιας εκπαίδευσης του Δήμου Αριστοτέλη.    

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Γενικό Λύκειο Αρναίας σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων του νομού και τη συνδρομή της Πολιτιστικής και Επιμορφωτικής Εταιρείας Αρναίας που διέθεσε το χώρο του θεάτρου.

Η εκδήλωση διήρκησε τέσσερις ώρες και κατά τη διάρκειά της παρουσιάστηκαν προγράμματα σχολικών δραστηριοτήτων από το ΓΕΛ Αρναίας, το ΓΕΛ Ιερισσού και το Γυμνάσιο Παλαιοχωρίου.
Τα προγράμματα που παρουσιάστηκαν κάλυπταν διάφορες θεματικές ενότητες – κατηγορίες σχολικών δραστηριοτήτων (περιβάλλον, πολιτισμός, αγωγή υγείας, αγωγή σταδιοδρομίας) ενώ κάποια από αυτά εντάχθηκαν στο θεματικό πανελλαδικό δίκτυο Νοιάζομαι και Δρω.  Το ενδιαφέρον των θεατών παρέμεινε αμείωτο τόσο από τη θεματολογία, όσο και από τους ποικίλους τρόπους παρουσίασης των προγραμμάτων:  θέατρο, μουσική, ποίηση, παρουσίαση ψηφιακού υλικού, προβολή μαγνητοσκοπημένων συνεντεύξεων, βίντεο, μεταφορά αποσπασμάτων συγγραφικού υλικού, φωτογραφίες, διαλέξεις).
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Κωνσταντινίδης, υπεύθυνος του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων Χαλκιδικής, ο κ. Κουτσιάκας, υπεύθυνος του ΚΕ.Σ.Υ.Π. Πολυγύρου, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αρναίας κ. Διαμαντούδης, η Διευθύντρια του ΓΕΛ Ιερισσού κ. Αναστασιάδου, η Διευθύντρια του Γυμνασίου Παλαιοχωρίου κ. Τσιούκα καθώς και πλήθος γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών από τα σχολεία που συμμετείχαν.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν από τον κ. Κωνσταντινίδη η Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Αρναίας κ. Λέττα Ελένη για την προσωπική της συμβολή στη διοργάνωση της εκδήλωσης αλλά και γενικότερα για τη συμμετοχή του σχολείου της στις Σχολικές Δραστηριότητες και η κ. Καρφοπούλου Μάρα, εκπαιδευτικό του ΓΕΛ Αρναίας για την εξαιρετική της προσπάθεια κατά σειρά ετών τόσο στην επιτυχή ολοκλήρωση Σχολικών Δραστηριοτήτων αλλά και για τη συμμετοχή των ομάδων της σε πανελλαδικά δίκτυα.Στο τέλος της εκδήλωσης προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες /χουσες  εδέσματα στο φουαγιέ του θεάτρου, ενώ όλοι έλαβαν βεβαίωση συμμετοχής στην εκδήλωση.

Παρακολουθείστε αποσπάσματα από την εκδήλωση:

Η εκδήλωση αυτή, της οποίας η προετοιμασία υπήρξε χρονοβόρα και πολυδιάστατη ήταν το χαμόγελο που σφράγισε των αγώνα των ανθρώπων που με τόση αγάπη αγκάλιασαν τις προσπάθειες των παιδιών, των συναδέλφων, των υπευθύνων.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Θεατρικό με θέμα τις σχέσεις των 2 φύλων

Συμμετοχή στην 6η Μαθητική Περιβαλλοντική Συνάντηση «Η πόλη που ονειρεύομαι!»