Διδακτική Επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη

Την Τρίτη 5 Μαρτίου 41 μαθητές της Β' Λυκείου πραγματοποίησαν μία εκπαιδευτική επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για τα παιδιά που παρακολουθούν το μάθημα της Ερευνητικής Εργασίας με θέματα "Γίνε ένας ραδιοφωνικός παραγωγός" και "Επαγγέλματα: Χθες, σήμερα αύριο".Στα πλαίσια της διαδικασίας της έρευνας οι μαθητές του πρώτου Τμήματος Ενδιαφέροντος (με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς κ.Καρφοπούλου Μάρα και κ.Δερμεντζή Μάγδα και θέμα τη λειτουργία του ραδιοφώνου) οργάνωσαν την επίσκεψη στο ραδιοφωνικό σταθμό "Cosmoradio".

Εκεί οι "μικροί ερευνητές" είδαν από κοντά τις εγκαταστάσεις του σταθμού, μίλησαν με το διευθυντή παραγωγής κ.Χρήστο Πολυχρονιάδη, παρακολούθησαν τη ζωντανή εκπομπή, αλλά και πήραν συνέντευξη από τους ραδιοφωνικούς παραγωγούς κ.Γιώργο Τσεσμετζή και κ.Μάνο Βολάνη.
Επίσης είχαν την ευκαιρία να μιλήσουν και οι ίδιοι στον "αέρα"!!!!


Απολαύστε τους στο παρακάτω βίντεο......


Το άλλο Τμήμα Ενδιαφέροντος με υπεύθυνο τον κ.Αναγνωστόπουλο και θέμα τα επαγγέλματα επισκέφθηκε τα γραφεία του ΟΑΕΔ και οι μαθητές ως "μικροί δημοσιογράφοι" συνέλεξαν τις πληροφορίες τους μέσω της συνέντευξης που πήραν από την αρμόδια υπάλληλο.

Οι μαθητές εξασκήθηκαν στη μεθοδολογία της ποιοτικής έρευνας και πήραν τις πληροφορίες που χρειάζονται για την εργασία τους βιωματικά. Η εμπειρία τους ενθουσίασε!!!!!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Παρουσίαση των Προγραμμάτων Σχολικών Δραστηριοτήτων σχολείων του δήμου Αριστοτέλη

Θεατρικό με θέμα τις σχέσεις των 2 φύλων

Συμμετοχή στην 6η Μαθητική Περιβαλλοντική Συνάντηση «Η πόλη που ονειρεύομαι!»