Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Επίσκεψη του διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αρναίας




Ένας από τους βασικούς στόχους του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας που διδάσκεται στην Α’ και στη Β’ Λυκείου είναι η εξοικείωση των μαθητών/τριών με τη μεθοδολογία της ποιοτικής έρευνας (συνέντευξης).
Το τμήμα Α3 της Α’ Λυκείου μελετά την Ερευνητική Εργασία με θέμα την επίδραση του αλκοόλ στην υγεία, τη συμπεριφορά και την οδήγηση των εφήβων της περιοχής της Αρναίας, με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ.Καρφοπούλου Μαρία και Μαλανδρή Στέλλα. Στα πλαίσια του θέματος αυτού διερευνάται πόσο επικίνδυνη είναι η κατανάλωση αλκοόλ από τους οδηγούς και τι είναι το αλκοτέστ. Οι μαθητές οργάνωσαν μία συνέντευξη από το διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος της Αρναίας ο οποίος επισκέφθηκε το σχολείο την Τετάρτη 6 Μαρτίου. Το θέμα της συνέντευξης ήταν η εφαρμογή του Νόμου για την κατανάλωση αλκοόλ κατά την οδήγηση, καθώς και τα τροχαία ατυχήματα. Μερικές ερωτήσεις που τέθηκαν είναι:
  • Ποια είναι η επιτρεπτή ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ από τους οδηγούς;
  • Ποιο νομικό πλαίσιο υπάρχει για την απαγόρευση;
  • Επιβάλλεται πρόστιμο;
  • Πόσο συχνοί είναι οι έλεγχοι;
  • Πόσα είναι τα ατυχήματα που οφείλονται σε μεθυσμένο οδηγό;
Οι μαθητές κράτησαν σημειώσεις και έγραψαν αντίστοιχο κείμενο για την εργασία τους σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνέλεξαν από την πολύ ενδιαφέρουσα συνέτευξη.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διδακτική επίσκεψη της Γ' Λυκείου σε επιλεγμένα τμήματα του Α.Π.Θ.

 Τη Δευτέρα 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τελειόφοιτων μαθητών μας και υποψήφιων των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσ...