Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Διδακτική Επίσκεψη στο ΑΠΘ


Τα παιδιά της Β' Λυκείου του ΓΕΛ Αρναίας στις 5/3/2015 επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα την Πολυτεχνική Σχολή, την πανεπιστημιακή βιβλιοθήκη, τη Φιλοσοφική Σχολή και των Φυσικών Επιστημών, όπου και παρακολύθησαν ένα εργαστήριο στο Τμήμα Βιολογίας.


Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Ερευνητικής Εργασίας (project) με θέμα «Από μαθητής…φοιτητής». Το θέμα, που έχει σκοπό να καλύψει τις ανάγκες ενημέρωσης των υποψήφιων πανεπιστημιακών σχολών και της επαγγελματικής αποκατάστασης, θα αποτελέσει κίνητρο για περισσότερη μελέτη ώστε να βάλουν πιο εύκολα στόχο την εισαγωγή τους στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

 Οι μαθητές παρακολούθησαν για λίγο το μάθημα της "Θερμοδυναμικής" που λάμβανε μέρος στο αμφιθέατρο της Πολυτεχνικής Σχολής και είδαν από κοντά τους φοιτητές να κρατούν σημειώσεις κατά τη διάρκεια της διάλεξης του καθηγητή.

Αμφιθέατρο Πολυτεχνικής Σχολής


















 Τα παιδιά περπάτησαν στην Πανεπηστημιούπολη .











Επισκέφθηκαν το εργαστήριο Βιολογίας με τη βοήθεια της κ.Μαλανδρή. Ο καθηγητής κ.Αμπατζόπουλος και ένας προπτυχιακός φοιτητής έδειξαν παλιά και σύχρονα εργαστηριακά όργανα.




Εργαστήριο Βιολογίας

Επίδειξη παλιών εργαστηριακών οργάνων




αναμνηστική φωτογραφία με τον κ.Αμπατζόπουλο

Κατά τη διάρκεια της περιήγησης οι μαθητές μοίρασαν ερωτηματολόγια σε φοιτητές για τη διεκπαιρέωση μιας στατιστικής έρευνας.




Συμπλήρωση ερωτηματολογίων από φοιτητές



Φυσικομαθηματική Σχολή

 Στο κτίριο της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να καθίσουν στα έδρανα του αμφιθεάτρου, σαν αληθινοί φοιτητές!




Παλιό κτίριο Φιλοσοφικής Σχολής

Ροτόντα
 

 Έπειτα τα παιδιά περπάτησαν στα μέρη της Θεσσαλονίκης όπου συχνάζουν περισσότερο οι φοιτητές...

Β1
Β2
 


 
Τα παιδιά επιστρέψανε από το Λευκό Πύργο στην Αρναία γεμάτοι εντυπώσεις από τη μελλοντική φοοιτητική τους ζωή!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ημερήσια Εκπαιδευτική εκδρομή της Α' Λυκείου στους Φιλίππους και την Καβάλα

 Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19 Απριλίου η ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή της Α ' Λυκείου στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στην...