Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Διδακτική επίσκεψη στο ΟΛΥΜΠΙΟΝ στη Θεσσαλονίκη

Οι μαθητές των Α1 και Α4 τμημάτων στα πλαίσια της Ερευνητικής Εργασίας "X-art-ήσεις" παρακολούθησαν ένα ντοκυμαντέρ στον κινηματογράφο ΟΛΥΜΠΙΟΝ στη Θεσσαλονίκη με τίτλο "Εγώ είμαι ένας άλλος".




Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος project. Το τμήμα A1 της Ερευνητικής Εργασίας της Α’ Λυκείου με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ.Καρφοπούλου Μαρία με θέμα το «X-art-ήσεις», δηλαδή την επίδραση των εξαρτήσεων (δηλ. του αλκοόλ, των ναρκωτικών, των τσιγάρων και του τζόγου) στην υγεία και την ανθρώπινη συμπεριφορά. Στα πλαίσια του θέματος αυτού διερευνάται πόσο δύσκολη είναι η απεξάρτηση και η μετέπειτα προσπάθεια ένταξης των απεξαρτημένων στην κοινωνία. Επίσης το τμήμα A4 με θέμα «Η ελληνική μουσική στη δεκαετία 60-70» και υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ. Λαλιώτου Λυδία μελέτησε την επίδραση της μόδας των εξαρτήσεων που επικράτησε εκείνη στην εποχή στη μουσική.









Στον κινηματογράφο «Ολύμπιον» στη Θεσσαλονίκη εφαρμόζεται από το 2001 το πρόγραμμα «Τα σχολεία πάνε σινεμά». Πρόκειται για ένα πρόγραμμα προβολών εγκεκριμένων από το Υπουργείο Παιδείας ταινιών για μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου. Μέσα από αυτό το πρόγραμμα τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ «Εγώ είμαι ένας άλλος» όπου παρουσιάζονται περιπτώσεις ανθρώπων που ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα του 18 ΑΝΩ και είναι κάποια χρόνια καθαροί. Στιγμιότυπα της ζωής τους και εξομολογήσεις για τις προσπάθειές τους να βρουν δουλειά, να γίνουν δημιουργικοί, να συνεχίσουν ή να ανατρέψουν κάτι που άφησαν στη μέση, να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που τους κληροδότησε το παρελθόν στις ουσίες, να φτιάξουν διαφορετικές σχέσεις με τους γονείς και τα παιδιά τους, αλλά και νέες φιλίες και έρωτες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην Δ.Ι.ΕΚ.)

ΘΕΜΑ: «Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ  (πρώην Δ.Ι.ΕΚ.)» Σας γνωρίζουμε ότι στον Ελληνικό Γεω...