Παρασκευή 20 Απριλίου 2018

Συμμετοχή στην 6η Μαθητική Περιβαλλοντική Συνάντηση «Η πόλη που ονειρεύομαι!»

 Μαθητές του τμήματος Α1 που αποτελεί και ομάδα του περιβαλλοντικού προγράμματος του σχολείου μας "Θεσσαλονίκη-Αρναία: Οι δρόμοι προς την αειφορία" συμμετείχαν στο 6ο μαθητικό συνέδριο για τη βιώσιμη πόλη που οργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού και Βερτίσκου σε συνεργασία με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, από τις 9.00 ως τις 13.30, στο Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.
 
Μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων από διαφορετικές πόλεις, μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους και εκπροσώπους της Δημοτικής Αρχής ή φορέων ενεργών πολιτών, συζήτησαν για ζητήματα που τους αφορούν στην πόλη τους, αντάλλαξαν απόψεις, ιδέες, συνεργάστηκαν, και πρότειναν λύσεις, ιδέες και δράσεις που εμφορούνται από την αντίληψη του ενεργού πολίτη.
στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου

Βασικός στόχος της εκδήλωσης φέτος που έχει τίτλο «Η πόλη που ονειρεύομαι!» είναι η προώθηση των προτεραιοτήτων και των οραμάτων των μαθητών/τριών για την πόλη τους και να προσφέρει μια θετική εμπειρία ενεργούς συμμετοχής σε δημοκρατικές διαδικασίες διαλόγου.
παρουσίαση των προτάσεων



Η μαθητική συνάντηση στην οποία συμμετέχετε υλοποιείται φέτος για 6η
συνεχή χρονιά με τη συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του
εκπαιδευτικού δικτύου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που συντονίζει το
Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο «Βιώσιμη Πόλη, η πόλη ως
πεδίο εκπαίδευσης για την αειφορία»,στο οποίο συμμετέχει το σχολείο μας, με υπεύθυνη εκπαιδευτικότη κ.Καρφοπούλου Μάρα.
συζήτηση σε στρογγυλό τραπέζι


Η συζήτηση στα στρογγυλά τραπέζια είχε σκοπό να προσφέρει μια θετική
εμπειρία στους νέους πολίτες που είναι ακόμη μαθητές/τριες που μέσα από
τη συμμετοχή τους σε δημοκρατικές – συμμετοχικές διαδικασίες επιζητήθηκε
να ενημερωθούν αλλά και να εκφράσουν τις απόψεις, τις ανάγκες και τα
οράματα τους για την πόλη τους συζητώντας με φορείς της πόλης.
 
 Οι μαθητές μας που συμμετείχαν - με μεγάλη επιτυχία - είναι η Αγραγγέλου Δέσποινα, ο Ζαμπούνης Χριστόδουλος και η Καϊσίδου Ευδοκία.








http://www.thestival.gr/environment/item/377620-i-poli-pou-oneireuomai-me-paidika-xamogela-plimmyrise-to-dimarxeio-thessalonikis-foto-video


https://thessaloniki.gr/events/6%ce%b7-%ce%bc%ce%b1%ce%b8%ce%b7%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%ce%b2%ce%b1%ce%bb%ce%bb%ce%bf%ce%bd%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%ce%bd%ce%ac%ce%bd%cf%84%ce%b7%cf%83%ce%b7/Φωτογραφία του χρήστη Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελευθερίου Κορδελιού & Βερτίσκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ (πρώην Δ.Ι.ΕΚ.)

ΘΕΜΑ: «Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (Σ.Α.Ε.Κ.) του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ  (πρώην Δ.Ι.ΕΚ.)» Σας γνωρίζουμε ότι στον Ελληνικό Γεω...