Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

Επίσκεψη στο ΚΠΕ Αρναίας και στα "Ελληνικά πετρέλαια"

Οι μαθητές της Α' Λυκείου με μάθημα επιλογής τη Γεωλογία & Διαχείριση Φυσικών Πόρων με υπεύθυνη εκπαιδευτικό την κ.Καρφοπούλου Μάρα παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του ΚΠΕ Αρναίας "Φτιάχνω το δικό μου κήπο...καλλιεργώντας βότανα".

Πρώτα πραγματοποιήθηκε η Θεωρητική ενημέρωση.


 Για την Βιωματική μάθηση χρησιμοποιήθηκαν οι χώροι των εγκαταστάσεων του Κ.Π.Ε που περιλαμβάνει ένα κήπο με βότανα και αίθουσες εργαστηρίων.

 Ανάμεσα σε άλλες δραστηριότητες τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μετρήσουν το pH τριών εδαφών με δύο διαφορετικούς τρόπους.


μέτρηση Ph με ξύδι και σόδα


μέτρηση Ph με ηλεκτρονικό πεχάμετρο



μέτρηση Ph με διαλύτη

Στα πλαίσια των μαθημάτων της "Γεωλογίας και Διαχείρισης φυσικών πόρων" τη Α' λυκείου και της χημείας στη Β' λυκείου με υπεύθυνες εκπαιδευτικούς την κ.Καρφοπούλου Μάρα και κ.Γκιώση Φιλιώ τα παιδιά επισκέφθηκαν τις εγκαταστάσεις του ομίλου "ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΑΕ"




Οι μαθητές ενημερώθηκαν για την εξόρυξη πετρελαίου,τη διύλισή του και τα παράγωγά του. Επίσης για την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος και τις ΑΠΕ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...