Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022

Εκδήλωση ΣΕΠ - Ενημέρωση από εκπρόσωπο της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής

 Σήμερα 16 Δεκεμβρίου οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α' τάξης του σχολείου μας παρακολούθησαν μια πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση εκπροσώπου της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. Ο κ. Κωνσταντίνος Πηλιανίδης προσκλήθηκε στο σχολείο μας όχι μόνο για να παρουσιάσει τις δυνατότητες σπουδών της  Α.Γ.Σ. αλλά κυρίως  το εύρος των επαγγελμάτων που εντάσσονται στον αγροτικό τομέα (γεωργικό και κτηνοτροφικό), να διευρύνει την πληροφόρησή τους στον τομέα αυτό καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν δημιουργηθεί καινοτόμοι επαγγελματικοί άξονες (αγροτουρισμό, μεταποίηση, ηλεκτρονικό εμπόριο). Παράλληλα, αναφέρθηκε στις γενικές δεξιότητες ενός μελλοντικού επιτυχημένου επαγγελματία.

Αν και η Α' τάξη φοίτησης αποτελεί μια χρονιά διερευνητική και χρονιά προσαρμογής σε νέα δεδομένα, πολλά παιδιά προβληματίζονται σχετικά με το μέλλον των σπουδών τους και των επαγγελματικών προοπτικών. 

Στην πλειοψηφία τους κάτοικοι αγροτικών περιοχών, άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την εισήγηση, παρακολούθησαν ψηφιακό υλικό που προβλήθηκε και στο τέλος έθεσαν ερωτήσεις και απορίες. Διαμόρφωσαν έτσι μια πρώτη άποψη για τον αγροτικό επαγγελματικό άξονα η οποία θα λειτουργήσει κριτικά στο μέλλον στο πεδίο των επαγγελματικών επιλογών τους. 

Η εκδήλωση θα επαναληφθεί από τη νέα χρονιά και για τους μαθητές/τριες της Γ' Λυκείου.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Πηλιανίδη ο οποίος με σαφήνεια και επάρκεια συμμετείχε στην προσπάθειά μας για έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση στον άξονα του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...