Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023

Ενημερωτικό σημείωμα για φιλανθρωπική δράση - Πρόσκληση για συλλογή ειδών



Αγαπητοί γονείς,

Οι μαθητές του Γενικού Λυκείου Αρναίας εκδήλωσαν την περασμένη εβδομάδα την επιθυμία όπως συνδράμουν στο μέτρο του δυνατού συμμαθητές τους και συμπολίτες μας που χτυπήθηκαν από την πρωτοφανή θεομηνία στη Θεσσαλία και συγκεκριμένα στο νομό Καρδίτσας. Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Αρναίας με μεγάλη χαρά αγκαλιάσαμε αμέσως την ευγενική και φιλάνθρωπη πρωτοβουλία των παιδιών μας. Για το σκοπό αυτό, απευθυνθήκαμε στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας για έγκυρη ενημέρωση και τα πράγματα έχουν ως εξής μέχρι στιγμής:

1. Η συνάδελφος φιλόλογος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας Γεωργία Γιώτα ΠΕ02 σε πρώτη ενημέρωση έκανε γνωστό ότι πολλοί μαθητές έχουν μεγάλες ελλείψεις σε ρουχισμό και σε σχολικά αναλώσιμα. Σε δεύτερη ενημέρωση μας παρέπεμψε, μετά από συνεννόηση με το Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας, στο ΕΕΚ και στο ΕΝΕΓΥΛ Σοφάδων για ενδεχόμενη υιοθεσία των σχολείων από το ΓΕΛ Αρναίας. Επικοινωνήσαμε με τους Διευθυντές των σχολείων και μάθαμε ότι καλύφθηκαν ανάγκες των μαθητών τους σε ρουχισμό, αλλά δεν σημαίνει ότι δεν έχουν ανάγκη ρουχισμού άλλοι μαθητές της Καρδίτσας. Αντίθετα, υπάρχουν μεγάλες ανάγκες σε καθαριστικά και χαρτικά καθαριότητας, όπως και σε ντουλάπια και βιβλιοθήκες. Για το σκοπό αυτό, συγκεντρώνουμε κυρίως τα ανωτέρω είδη στο σχολείο το νωρίτερο δυνατό και πάντως μέχρι το τέλος της εβδομάδας (29 Σεπτεμβρίου) προκειμένου στη συνέχεια να οργανώσουμε την αποστολή.

2. Η ίδια συνάδελφος (Γεωργία Γιώτα) αποφάσισε να διαθέσει το σύνολο των εσόδων από την ποιητική της συλλογή με τίτλο «Μάγμα εν-κάρδιο», (εκδόσεις Ηδυέπεια)στις ανάγκες των πλημμυροπαθών της Θεσσαλίας. Η συλλογή τιμάται στα 12€. Παραθέτουμε αμέσως μετά διάφορα link για όσους επιθυμούν να παραγγείλουν το βιβλίο και να πολεμήσουν έτσι τις συνέπειες της καταστροφικής θεομηνίας με την ποίηση, κάτι αρκετά ελπιδοφόρο για το μέλλον:

 

·       https://idiepeia.gr/catalog/magma-en-kardion

 

·       https://www.ianos.gr/magma-en-kardion-0556413

 

·       https://enotikos.gr/?p=2853

 

·       https://totelio.com/product/%CE%BC%CE%AC%CE%B3%CE%BC%CE%B1-%CE%B5%CE%BD-%CE%BA%CE%AC%CF%81%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BD/

 

·       https://www.politeianet.gr/books/9786185471538-giota-georgia-iduepeia-magma-en-kardion-356578

                                                         

Τέλος, όσον αφορά τους μαθητές/τις μαθήτριες της Α’ Λυκείου και σε συνέχεια προηγούμενου μηνύματος, ενημερώνουμε ότι το Κέντρο Υγείας Παλαιοχωρίου θα τους δεχτεί την τρέχουσα εβδομάδα για έκδοση του ΑΔΥΜ.

Με εκτίμηση

                                                                                                     Τσιλιβερδής Δημήτριος

                                                                                                     Διευθυντής ΓΕΛ Αρναίας

                                                                                                           ΠΕ02 Φιλόλογος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...