Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Εκδήλωση για την επέτειο των γεγονότων του Πολυτεχνείού 1973

 Στο πλαίσιο του εορτασμού των 50 χρόνων από την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και την έναρξη του αγώνα για την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα μας, οι μαθητές/τριες του σχολείου, με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών, του Υποδιευθυντή κ. Κυριαφίνη Μιχαήλ και της φιλολόγου κ. Μαδεντσίδου Αλεξάνδρας, πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης αφιερωμένη στους αγωνιστές/στριες του Πoλυτεχνείου, επικεντρωμένη στις τέχνες της μουσικής και του θεάτρου.

  Στο μουσικό μέρος της εκδήλωσης, μετέφεραν μηνύματα διαχρονικά, όπως αυτά της ανάγκης για δημοκρατία, ελευθερία, ισότητα, αγώνα για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων από κάθε είδους επιβολή και αυταρχισμό της εξουσίας, ανάγκη για διαρκή εγρήγορση του πολίτη και όχι για εφησυχασμό.






  Στο θεατρικό μέρος της εκδήλωσης, παρουσιάστηκαν δύο κωμικά μονόπρακτα, με έντονα σατυρικό και αριστοφανικό χαρακτήρα. Στο πρώτο, μέσα από μια αναφορά στην καθημερινή πραγματικότητα, τονίστηκε η ανάγκη απαλλαγής από φασιστικές, αυταρχικές αντιλήψεις, οι οποίες υποβόσκουν ακόμα και σήμερα, και η ανάγκη ύπαρξης δημοκρατικής σκέψης.

         






  Στο δεύτερο μονόπρακτο, μέσα από μια σύντομη αναδρομή στο παρελθόν, στην περίοδο της Δικτατορίας, υπογραμμίστηκε ο αυταρχισμός της εξουσίας και η χρήση βίας σε βάρος των αντιφρονούντων την περίοδο αυτή, αλλά και η ανάγκη για αγώνα και αντίσταση των πολιτών στην κατάφωρη παραβίαση των δημοκρατικών δικαιωμάτων τους.












  Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή διαχρονικών μηνυμάτων ειρήνης και δημοκρατίας, παναθρώπινου χαρακτήρα, βασισμένων στους στίχους των τραγουδιών που προηγήθηκαν.



 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...