Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Παρακολούθηση ημερίδας ΣΕΠ για τα ένστολα επαγγέλματα στο μηχανογραφικό

 Παρακολούθηση Ημερίδας Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού 

για τα ένστολα επαγγέλματα

   Την Πέμπτη στις 23 Νοεμβρίου 2023, 14 μαθήτριες και μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου του σχολείου μας μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη όπου παρακολούθησαν την Ημερίδα με θέμα:

«Τα ένστολα επαγγέλματα στο Μηχανογραφικό Δελτίο για την Εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση».

   Η ημερίδα διοργανώθηκε από την Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄ θμιας και Β΄ θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, στα πλαίσια του Προγράμματος Ημερίδων Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού. 

   Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης. Οι εισηγήσεις αφορούσαν όλα τα ένστολα επαγγέλματα, τον τρόπο και τις προϋποθέσεις  εισαγωγής των υποψηφίων στις αντίστοιχες σχολές Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τις επαγγελματικές προοπτικές, των ένστολων επαγγελμάτων, τις συνθήκες εργασίας, τις δυνατότητες εξέλιξης, τα θετικά και αρνητικά στοιχεία του κάθε επαγγέλματος, κτλ.

   Οι μαθητές μαθητές που εκδήλωσαν ενδιαφέρον και συμμετείχαν παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εισηγήσεις, υπέβαλαν ερωτήσεις, ενώ αρκετοί συζήτησαν κατ' ιδίαν και με τους εισηγητές για επιπρόσθετες πληροφορίες και διευκρινίσεις.


  Γενικότερα η εκδήλωση χαρακτηρίστηκε από την εγκυρότητά της, καθώς οι εισηγητές, επαγγελματίες και στελέχη όλων των ένστολων επαγγελμάτων, κατέθεσαν και μετέφεραν στους μαθητές, πέρα από τις θεωρητικές τους γνώσεις, την εμπειρία τους, καθώς και προσωπικά τους βιώματα.





   Σημειωτέον πως κατά το διάλειμμα υπήρχε η προαιρετική δυνατότητα στις/στους μαθήτριες/ες να περιηγηθούν και να ξεναγηθούν στους καλαίσθητους χώρους του Μουσείου και να θαυμάσουν τα ενδιαφέροντα εκθέματά του.


   Τις μαθήτριες και τους μαθητές συνόδευσαν οι Εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, κ.κ. Κυριαφίνης Μιχάλης και Μπογδάνου Μαρία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...