Δευτέρα 4 Απριλίου 2022

Υλοποίηση προγράμματος Η βία στη ζωή των εφήβων ΙΙ: Πρόληψη και αντιμετώπιση στα Λύκεια «Η Βία στην Οικογένεια»

Τη Δευτέρα 4 Απριλίου 2022 υλοποιήθηκε στους μαθητές και τις μαθήτριες της Β' τάξης το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας πρόγραμμα της ΧΕΝ με τίτλο: Η βία στη ζωή των εφήβων ΙΙ: Πρόληψη και αντιμετώπιση στα Λύκεια «Η Βία στην Οικογένεια»

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα εντάσσεται σε μία από τις διαχρονικές προτεραιότητες της ΧΕΝ με στόχο την προαγωγή της ισότητας και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας.

Το πρόγραμμα είναι διάρκειας τριών (3) διδακτικών ωρών και έχει στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των μαθητών/-τριών ως προς το ζήτημα της έμφυλης βίας στο ενδοοικογενειακό πλαίσιο. Ειδικότερα επιδιώκεται α) η αποσαφήνιση του όρου «έμφυλη βία», των χαρακτηριστικών και των μορφών της, β) η ανάδειξη της σύνδεσης της βίας σε βάρος των γυναικών με την ανισότητα των φύλων, γ) η κατάρριψη μύθων και η αμφισβήτηση των κοινωνικών στερεοτύπων και της σεξιστικής κουλτούρας, δ) η ενημέρωση για τη διαχείριση της βίας από το θύμα, τον θύτη, τα μέλη της οικογένειας και τον κοινωνικό περίγυρο.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε δια ζώσης με την εθελοντική συμμετοχή εκπροσώπων - ψυχολόγων της ΧΕΝ. Το πρόγραμμα είχε επιτυχία καθώς τα παιδιά όχι μόνο παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την εκδήλωση αλλά συμμετείχαν ενεργά και στο βιωματικό-συνεργατικό μέρος του προγράμματος. Συζήτησαν, κατανόησαν,  προβληματίστηκαν, εκφράστηκαν για ένα, δυστυχώς, επίκαιρο και διαχρονικό θέμα που ταλανίζει την κοινωνία, τη βία και συγκεκριμένα την έμφυλη βία και κακοποίηση.




















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...