Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2023

Παγκόσμια ημέρα μητρικής γλώσσας - Γλωσσικός διαγωνισμός

 


Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μητρικής Γλώσσας διοργανώθηκε γλωσσικός διαγωνισμός στον οποίον συμμετείχαν οι μαθητές/τριες της Β Λυκείου. Τον διαγωνισμό διοργάνωσαν οι καθηγήτριες κ. Νένου και κ. Καλαϊτζή, φιλόλογοι, που διδάσκουν στη Β'  τάξη. Ο διαγωνισμός συμπεριλάμβανε προκριματική και τελική φάση. Τα παιδιά κλήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις κλειστού τύπου  που περιλάμβαναν ορθογραφία, ετυμολογία, προέλευση λέξεων, συνώνυμα, αντώνυμα, σημασία, ερμηνεία.
Η ομάδα που διακρίθηκε στους τελικούς αγώνες προέρχεται από το Β1 και απαρτίζεται από τους μαθητές/τις μαθήτριες: Ζαμπούνης Μάρκος, Ζαμπούνης Γιώργος, Ζαμπούνη Ελένη, Αντωνάς Γιάννης, Ζόγκος Αργύρης.

Ο γλωσσικός διαγωνισμός αποτέλεσε μια παιγνιώδη πρόκληση και  αντιμετωπίστηκε από τα παιδιά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ζήλο. Μέσα από τη διαδικασία αυτή ομάδες των 5 ατόμων συνεργάστηκαν αρμονικά, συζήτησαν και  κατέληξαν στις απαντήσεις που αξιολογήθηκαν ενώ παράλληλα  ήρθαν σε επαφή με τον πλούτο της ελληνικής γλώσσας  και διαπίστωσαν την ανάγκη αλλά και την απόλαυση της διερεύνησης των γλωσσικών μας θησαυρών.
Η βράβευση της ομάδας που διακρίθηκε θα γίνει στη λήξη του διδακτικού έτους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...