Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου

 Την Παρασκευή 22 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου. Στη γιορτή παρουσιάστηκε ολόκληρο το ιστορικό πλαίσιο της επανάστασης ενώ πλαισιώθηκε με υλικό διαφόρων μορφών. 

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσίασε η πολύπλευρη προσέγγιση των γεγονότων και η εστίαση σε πτυχές που συνήθως δεν αναφέρονται σε σχολικές εορτές, όπως η δυναμική συμμετοχή του γυναικείου πληθυσμού στον αγώνα προς την ελευθερία, η μετέπειτα αντιμετώπιση των ηρώων από το νεοσύστατο ελληνικό κράτος, οι συμπεριφορές των ξένων δυνάμεων στην έναρξη και την πορεία της ελληνικής επανάστασης.









Ευχαριστούμε πολύ τους εξαιρετικούς ομιλητές μαθητές-μαθήτριες που συμμετείχαν: Θεοχαρίδου Μάρα, Ιατρού Κωνσταντίνο, Τσεπίση Απόστολο.

Την γιορτή έκλεισε ο Διευθυντής του σχολείου κ. Τσιλιβερδής με συγκινητικά σχόλια για το μέγεθος της σημασίας της Ελληνικής Επανάστασης στη νεότερη Ευρωπαϊκή Ιστορία.



Διοργανώτριες εκδήλωσης: κ. Γιαννούση, κ. Λέττα.


Στο τέλος της ημέρας κατατέθηκε στεφάνι στο Ηρώο από εκπροσώπους της μαθητικής κοινότητας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ολοκλήρωση ενδοσχολικού πρωταθλήματος πετοσφαίρισης - Απονομή επάθλων

 Τη Δευτέρα 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η απονομή επάθλων στις διακριθείσες ομάδες του ενδοσχολικού πρωταθλήματος πετοσφαίρισης.  Το εσωτερ...