Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Συνάντηση γονέων και ενημερωτική εκδήλωση για την νεανική παραβατικότητα

 Με αφορμή τη συνάντηση των γονέων για τη συνέλευση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το απόγευμα της 11ης Μαρτίου, διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση για την παραβατικότητα των νέων σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αριστοτέλη και τον ψυχολόγο κ. Δεμίρη Μόσχο.



Παρόλο που η παρουσία των γονέων δεν ήταν ενθαρρυντική, ο κ. Μόσχος κάλυψε το μέγα αυτό κοινωνικό ζήτημα που εντείνεται στους εφήβους εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος.

Ο όρος «παραβατικότητα» με τις ποικίλες συνιστώσες του και βαθμούς εκδήλωσης εκφράζει την απόκλιση και έκτροπη στη συμπεριφορά παιδιών και ανηλίκων εφήβων, η οποία εμφανίσθηκε και διογκώθηκε κατά τις τελευταίες δεκαετίες. Η αποκλίνουσα αυτή συμπεριφορά δεν λαμβάνει πάντοτε την μορφή αξιόποινης εγκληματικής πράξης, ενώ σε μεγάλη έκταση δεν αποκαλύπτεται και δεν «καταγγέλλεται» από τα θύματά της, από τις οικογένειες των δραστών και το κοινωνικό περιβάλλον (Πηγή: https://blogs.sch.gr/2lykamar/files/2018/06/b1_b.pdf?x94786). 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Διδακτική επίσκεψη της Γ' Λυκείου σε επιλεγμένα τμήματα του Α.Π.Θ.

 Τη Δευτέρα 22 Απριλίου πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη των τελειόφοιτων μαθητών μας και υποψήφιων των σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσ...