Πέμπτη 5 Μαΐου 2022

Βιωματική εκπαιδευτική δράση στα πλαίσια της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας της Γ' Λυκείου

 

Στα πλαίσια του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας  και Λογοτεχνίας της Γ’ Λυκείου και ειδικότερα των θεματικών ενοτήτων Προσφυγιά, Ρατσισμός, Ξενοφοβία,  διοργανώθηκε από τη διδάσκουσα κ. Λάσκη Χριστίνα βιωματική δράση. 

Την Πέμπτη 14 Απριλίου 2022 προσκλήθηκαν στο σχολείο δύο πρόσφυγες (πολιτικός πρόσφυγας και πρόσφυγας πολέμου)  οι οποίοι έχουν συνεργαστεί και στο παρελθόν με την κ. Λάσκη, και παρουσίασαν  με αυθεντικότητα μέσα από τις προσωπικές τους εμπειρίες τις παραπάνω έννοιες, όπως τις έζησαν και όπως επέδρασαν στη ζωή τους.

Οι μαθητές/μαθήτριες της Γ’ τάξης προετοιμάστηκαν κατάλληλα και έθεσαν ερωτήματα και προβληματισμούς στους προσκεκλημένους. Οι δεύτεροι με τη σειρά τους και σε συνεργασία με την κ. Λάσκη προσέφεραν  στα παιδιά τη δυνατότητα μιας βιωματικής διδασκαλίας  σε θεματολογικούς άξονες της ύλης του μαθήματος, που αποτελούν μείζονα και διαχρονικά κοινωνικά θέματα.

Για την πραγματοποίηση της παραπάνω καινοτόμου διδακτικής δράσης χορηγήθηκε άδεια εισόδου στους προσκεκλημένους από τη Δ.Δ.Ε. Χαλκιδικής.

Οι βιωματικές καινοτόμες δράσεις έχουν ισχυρότερη μαθησιακή επίδραση στους μαθητές/στις μαθήτριες καθώς συμμετέχουν στην ίδια τη μαθησιακή διαδικασία. Ευχαριστούμε πολύ την κ. Λάσκη αλλά και τους καλεσμένους που με ιδιαίτερη χαρά ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή μας.








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...