Δευτέρα 16 Μαΐου 2022

Πρόγραμμα προαγωγικών απολυτηρίων εξετάσεων και οδηγίες



Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες,

Κατά την περίοδο των εξετάσεων η προσέλευση και η αναχώρηση προς και από το σχολείο θα γίνεται κατά το σύνηθες ωράριο.

Όταν προσέρχεστε στο σχολείο ΔΕΝ μπαίνετε μέσα. Περιμένετε στον αύλειο χώρο ή στο χώρο του ισογείου σε περίπτωση που οι καιρικές συνθήκες δεν είναι καλές

Με το χτύπημα του κουδουνιού συγκεντρώνεστε ανά τάξη στην είσοδο του σχολείου και ενημερώνεστε για την κατανομή σας στις αίθουσες ανάλογα το μάθημα που δίνετε (γενικής παιδείας, προσανατολισμού)

Αφήνετε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του ισογείου τα πράγματά σας

Σε καμία περίπτωση δεν κουβαλάτε μαζί σας κατά τη γραπτή εξέταση σημειώσεις, βιβλία,  κινητά τηλέφωνα, έξυπνα ρολόγια, αριθμομηχανές ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή ψηφιακής μετάδοσης δεδομένων. Και μόνο η θέαση μιας τέτοιας συσκευής αποτελεί επαρκή λόγο για μηδενισμό του γραπτού σας. 

Η αρίθμηση των αιθουσών ξεκινάει από τον δεύτερο όροφο και από το νούμερο ένα η πρώτη αίθουσα δίπλα από το γραφείο καθηγητών

o Όροφος 2: Αίθουσες 1 έως 5

o Όροφος 1: Αίθουσες 6-11

Κάθε μέρα ορίζονται και γράφονται στον πίνακα: η ώρα έναρξης, η ώρα δυνατής αποχώρησης και η ώρα λήξης. Ερωτήσεις και διευκρινήσεις προς τους εισηγητές δίνονται μέχρι την ώρα δυνατής αποχώρησης

102474/Δ2/9-9-21/ ΦΕΚ 4134, Άρθρο 7 

Υποχρεώσεις των μαθητών/-τριών κατά τη διάρκεια της εξέτασης 

1. Η κατανομή των μαθητών στις αίθουσες εξέτασης γίνεται, με αλφαβητική σειρά. Παρέκκλιση επιβάλλεται στην περίπτωση αδελφών ή συγγενών μαθητών.

2. Οι μαθητές κατά την είσοδο τους στην αίθουσα της εξέτασης δεν επιτρέπεται να φέρουν μαζί τους βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης πληροφοριών ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπει ο οικείος Σύλλογος Διδασκόντων. 

Επίσης, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούν διορθωτικό (blanco). Για τον έλεγχο υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές. 

3. Αν ο μαθητής φέρει μαζί του στην αίθουσα στην οποία εξετάζεται αντικείμενο ή μέσο από τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 του άρθρου αυτού ή αντιγράφει κατά τη διάρκεια της εξέτασης από βιβλίο ή οποιουδήποτε είδους σημειώσεις ή από γραπτό δοκίμιο άλλου εξεταζομένου, ή θορυβεί και δεν συμμορφώνεται με τις υποδείξεις των επιτηρητών επιχειρώντας να αντιγράψει ή εμποδίζοντας την εξέταση άλλων εξεταζομένων ή δολιεύεται με άλλο τρόπο την εξέταση του, απομακρύνεται από την αίθουσα εξέτασης με αιτιολογημένη απόφαση του Διευθυντή του Λυκείου, των επιτηρητών και των διδασκόντων το εξεταζόμενο μάθημα. Το γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται με τον κατώτερο βαθμό μηδέν (0) με απόφαση του Διευθυντή του Λυκείου και μετά από εισήγηση των διδασκόντων το εξεταζόμενο μάθημα. Ο Διευθυντής του Λυκείου, οι επιτηρητές και οι διδάσκοντες το εξεταζόμενο μάθημα πριν από την επιβολή της ανωτέρω ποινής καλούν σε προφορική απολογία τον μαθητή και συντάσσουν σχετικό πρακτικό που υπογράφεται από τους ανωτέρω. Τα οποιαδήποτε αποδεικτικά στοιχεία επισυνάπτονται στο πρακτικό.

Επίσης όσον αφορά τα θέματα υγείας και προστασίας, κατά τη διάρκεια της εξέτασης οι μαθητές/τριες φέρουν μάσκα προστασίας με την ευχέρεια των διαλειμμάτων μάσκας και τη δυνατότητα να κατεβάζουν τη μάσκα κάτω από τη μύτη τους για συγκεκριμένα χρονικά διαστήματα.

Όταν αποχωρείτε από την αίθουσα, εγκαταλείπετε το χώρο του σχολείου και δεν ενοχλείτε με συζητήσεις με τους συμμαθητές σας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 


Όπως επισημαίνεται και στο πρόγραμμα, την Τετάρτη 25-5, μετά την εξέταση των μαθημάτων της Γ΄τάξης, οι μαθητές/τριες που πρόκειται να συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις θα παρακολουθήσουν ενημερωτική εκδήλωση από τη Διευθύντρια του σχολείου για τη διεξαγωγή των εξετάσεων και θα παραλάβουν το Δελτίο Εξεταζομένου, απαραίτητο έγγραφο για τη συμμετοχή τους στις εξετάσεις. Η παρακολούθηση της ενημέρωσης είναι υποχρεωτική και θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Εκδηλώσεων στον πρώτο όροφο.

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...