Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

Εκδήλωση ενημέρωσης για τη Δωρεά Μυελού των οστών

 Σήμερα Κυριακή 21 Απριλίου και ώρα 11:00 πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη ενημερωτική εκδήλωση για τη δωρεά του μυελού των οστών υπό την αιγίδα του Δήμου Αριστοτέλη και σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας.


Η εκδήλωση υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής προσφοράς του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" και αποτέλεσε την κατακλείδα μιας σειράς ενεργειών που περιλάμβαναν ενημερώσεις για τον εθελοντισμό στον τομέα της υγείας, έρευνα και εθελοντική αιμοδοσία στο χώρο του σχολείου. Έλαβε χώρα στην Αίθουσα Μητροπολίτη Σωκράτη του Δημοτικού Καταστήματος Αρναίας.



Η εκδήλωση για τη Δωρεά του Μυελού των Οστών είναι η πρώτη του είδους που πραγματοποιείται στο Δήμο Αριστοτέλη και στόχευε στην έγκυρη ενημέρωση του κοινού, στην ευαισθητοποίησή του και στην κατάλυση των φόβων που αιωρούνται από την ελλιπή ή τη λανθασμένη πληροφόρηση.


Την εκδήλωση άνοιξαν ο Διευθυντής του σχολείου κ. Τσιλιβερδής Δημήτριος, ενώ κατόπιν το λόγο πήραν η κ. Ενεχηλίδου, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού του Δήμου Αριστοτέλη, και ο πατήρ Γεώργιος εκπροσωπώντας την Ιερά Μητρόπολη.

Η κ.  Ζαχαρούδη Δήμητρα, Συντονίστρια μεταμοσχεύσεων στο Περ. Γραφείο του Ε.Ο.Μ  Βορείου Ελλάδος και συνεργαζόμενο  μέλος & εκπρόσωπος του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας, ενημέρωσε το κοινό με πληρότητα και αμεσότητα: Τι είναι  ο μυελός των οστών; Που βρίσκεται στον οργανισμό μας; Ποιες ασθένειες μπορούν να θεραπευτούν; Τι σημαίνει η συμβατότητα δότη σε στατιστικά νούμερα; Πώς γίνεται η διαδικασία της δωρεάς; Η ομιλία της ήταν άκρως διαφωτιστική και συγκινητική.


Μαζί της η γλυκύτατη εθελόντρια Άρτεμις, που συντόνισε το τμήμα εγγραφών εθελοντών και ενημέρωσης του κοινού.

Παρόλο που η τοπική κοινότητα δεν ανταποκρίθηκε όσο αναμένονταν στο κάλεσμά μας, οι παριστάμενοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την ενημέρωση ενώ αρκετοί από αυτούς εγγράφηκαν ως εθελοντές.





Στην ευχάριστη ατμόσφαιρα του περιβάλλοντος της εκδήλωσης συνέβαλλε η κ. Χαλκιά Ελένη, απόφοιτη του Γενικού Λυκείου Αρναίας και επαγγελματίας Μουσικοπαιδαγωγός- Πιανίστρια με τις υπέροχες μελωδίες της. Την ευχαριστούμε θερμά!



Συντονιστές δράσης: κ. Μαλανδρή-Βιολόγος, κ. Γιαννούση-Μαθηματικός, κ. Χρήστου-Φιλόλογος, κ. Μπίνιος-Φυσικός, κ. Λέττα-Πληροφορικής





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...