Παρασκευή 12 Απριλίου 2024

Επίσκεψη μαθητών/τριών από το σχολείο Lycée Agricampus de Laval (Mayenne) στα πλαίσια προγράμματος Erasmus

Την Παρασκευή 12 Απριλίου είχαμε την τιμή να καλωσορίσουμε στο σχολείο μας 14 μαθητές της  Γ' Λυκείου από το Lycée Agricampus de Laval (Mayenne) (Αγροτικό Λύκειο) στα πλαίσια ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής μαθητών Erasmus με θέμα "Στα βήματα των Ελλήνων Φιλοσόφων και Μαθηματικών". Περισσότερα εδώ: https://www.agricampus-laval.fr/

Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι καθηγήτριές τους καθώς και καθηγήτριες και μαθητές/τριες του Γενικού Λυκείου Πολυγύρου το οποίο αποτελεί σχολείο υποδοχής.

Την αποστολή υποδέχτηκαν ο Διευθυντής κ. Τσιλιβερδής, η κ. Ραμοπούλου, καθηγήτρια Γαλλικών,  και τα γαλλόφωνα τμήματα της Α' Λυκείου.

Από αριστερά: Ανδρομάχη Τζιοτζιου, καθ. φιλοσοφίας, Angèle TRIBOUT, καθ. Φιλοσοφίας, Τσιλιβερδής Δημήτριος, Διευθυντής, Barbara GAUTIN, καθ. Μαθηματικών,  Χρηστίνα Χατζηπαντελη, καθ. Γαλλικών, Ιωάννα Ραμοπουλου, καθ. Γαλλικών.


Στο ΓΕΛ Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" οι επισκέπτες παρακολούθησαν σεμινάριο στα γαλλικά που επιμελήθηκε ο κ. Τσιλιβερδής  με θέμα "Σχέσεις μαθηματικών και  φιλοσοφίας στην Αρχαία Ελλάδα". 
Επίσης ο ίδιος παρουσίασε σύντομα την περιοχή της Αρναίας, το Δήμο Αριστοτέλη και το σχολείο.









Στη συνέχεια οι μαθητές/τριες παρακολούθησαν ένα μικρό βίντεο που επιμελήθηκαν οι Γάλλοι μαθητές για το σχολείο τους (αγροτικό λύκειο) που μεταξύ άλλων παράγει μέλι, γαλακτοκομικά, κρέας και άλλα τοπικά προϊόντα. 
Μετά τη λήξη των παρουσιάσεων τα παιδιά είχαν το χρόνο και την ευκαιρία να γνωριστούν και να συνομιλήσουν, να εκφράσουν τις εντυπώσεις τους για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, να μεταφέρουν τις εμπειρίες τους από το σχολικό τους περιβάλλον και να περιηγηθούν στις αίθουσες και τα εργαστήρια του σχολείου μας. 
Ακολούθησαν κεράσματα κι ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων μεταξύ των σχολείων.
Τα παιδιά έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για τη φιλοξενία, όσο και για το περιεχόμενο του σεμιναρίου που παρακολούθησαν. 
Η χαρά της γνωριμίας και της επικοινωνίας των παιδιών αλλά και των συναδέλφων των δύο σχολείων επιβεβαιώθηκε στα πρόσωπά τους αλλά και στα θετικά σχόλια που εξέφρασαν.
Ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους για την υπέροχη αυτή εμπειρία!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...