Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας

 Την Τετάρτη 17 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας, κορωνίδα της Δράσης Κοινωνικής Προσφοράς του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος".

Βλέπε σχετικά εδώ: https://gelarnaias.blogspot.com/2024/04/blog-post_6.html 

Την ομάδα πραγματοποίησης της δράσης αποτελούν οι εκπαιδευτικοί: κ. Μαλανδρή-Βιολόγος, κ. Χρήστου-Φιλόλογος, κ. Μπίνιος-Φυσικός, κ. Γιαννούση-Μαθηματικός, κ. Λέττα-Πληροφορικός.

Η διοργάνωση ήταν άψογη και η προσέλευση των εθελοντών αιμοδοτών ιδιαίτερα ικανοποιητική.

Μαθητές, μαθήτριες, εκπαιδευτικοί και από τα δύο σχολεία συνεργασίας προσήλθαν για να προσφέρουν τη ζωή μέσα από την απλή και ακίνδυνη διαδικασία της αιμοδοσίας. Ικανοποιητική ήταν και οι προσέλευση γονέων μαθητών/τριών του σχολείου μας.

Συλλέχθηκαν 32 φιάλες αίματος ενώ γύρω στα 20 άτομα απορρίφθηκαν για αντικειμενικούς ιατρικούς λόγους και για την ασφάλεια του αιμοδότη.

Πολύτιμη η βοήθεια των συναδέλφων αιμοδοτών στη διατήρηση της ομαλής διεξαγωγής της διαδικασίας, κ. Λαλιώτου, κ. Καλαϊτζή, κ. Παπαγιαννάκη, κ. Νανάκη, κ. Χατζηαυγέρη, κ. Ανδρεουλάκη.


 



 














Ευχαριστούμε τους επαγγελματίες του Κινητού Συνεργείου Αιμοληψίας του Γ.Ν. Πολυγύρου οι οποίοι με αμέριστη χαρά δέχτηκαν την πρόσκλησή μας και πρόσφεραν τις υπηρεσίες τους στην εκδήλωσή μας, η οποία γίνεται θεσμός! Συγκεκριμένα: Γιατρός κ. Μήτσιου, Νοσηλεύτριες κ. Κουκοβίνου & κ. Ασλάνογλου, Οδηγός κ. Στόικος.


Περισσότερα για το τμήμα αιμοδοσίας Γ.Ν. Πολυγύρου: https://www.hospitalchalkidiki.gr/gia-astheneis/aimodosia/



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρομή Β' Λυκείου: Ναύπλιο - Αθήνα

Πολυήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη της   Β΄ Λυκείου στο Ναύπλιο   - Αθήνα    Ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία η πολυήμερη εκπαιδευτική εκδρ...