Παρασκευή 26 Μαρτίου 2021

E-twinning στο Γενικό Λύκειο Αρναίας

 

Στα πλαίσια του προγράμματος συνεργασίας σχολείων στην Ευρώπη e-twinning, το Λύκειο Αρναίας πραγματοποιεί κατά το παρόν σχολικό έτος 2020 - 2021, τέσσερα προγράμματα.

 

1. Project One - Be Part of the Solution Not the Pollution

2. Project Two - Dragons and Fairies 2020

3. Project Three - Media Literacy

4. Project Four - Fact Finders

Υπεύθυνη των προγραμμάτων είναι η κ. Σακελλαριάδη Ευγενία, εκπαιδευτικός Αγγλικής.  

To πρώτο πρόγραμμα "Be part of the Solution Not the Pollution" έχει ολοκληρωθεί. Στόχος του προγράμματος ήταν να διερευνηθεί συνεργατικά, με τις ομάδες των σχολείων συνεργασίας (Ελλάδα, Ουκρανία, Κροατία, Τουρκία, Γερμανία), το φλέγον ζήτημα της κλιματικής αλλαγής. Στα πλαίσια αυτού να αναζητηθούν και να εξεταστούν τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας, ανταλλαγής και του    ψηφιακια κολλάζ από ό πλαi oloklhrvue;iutionκαλών πρακτικών εξοικόνομησης αυτής και τρόπους με τους οποίους μπορεί το σχολείο να προωθήσει στην κοινότητα τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής. Οι μαθητές δημιουκαι του    ψηφιακια κολλάζ από ό πλαi oloklhrvue;iutionργησαν αφίσες με περιβαλλοντικά μηνύματα, κι ένα φυλλάδιο με τις σχετικές πληροφορίες. 

 


Το συλλογικό λογότυπο του προγράμματος, αποτέλεσμα κολλάζ από όλα τα poster που δημιούργησαν οι μαθητές.

Το συνεργατικό φυλλάδιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκε με το ψηφιακό εργαλείο calameo.   https://en.calameo.com/read/00549391292aefd9512b1

Το δεύτερο πρόγραμμα "Dragons and Fairies 2020" έχει επίσης ολοκληρωθεί.  Ο σκοπός του προγράμματος ήταν να διερευνήσουν οι μαθητές την τοπική τους ιστορία και παράδοση και να βρουν πως παρουσιάζονται οι δράκοι και οι νεράϊδες σε αυτή και να ανταλλάξουν αυτά τα πολιτιστικά στοιχεία με τα σχολεία των σνυεργαζόμενων κρατών (Ελλάδα, Τουρκία, Σερβία, Κροατία, Πορτογαλία).  Στη συνέχεια ο σκοπός ήταν οι μαθητές να γράψουν δικές τους ιστορίες, ανάλογα με την ηλικία τους στη μητρική τους γλώσσα ή στην αγγλική ή οι μικρότεροι συνεργάτες να ζωγραφίσουν, με θέμα τους δράκους και τις νεραϊδες. Επίσης δημιούργησαν σχετικές αφίσες.



    


  

Οι μαθητές μας έγραψαν περισσότερες από 20 ιστορίες, οι οποίες συμπεριλήφθηκαν στη συλλογική ψηφιακή έκδοση του προγράμματος. Χρησιμοποιήθηκε το ψηφικό εργαλείο CANVA για τη ψηφιακή έκδοση των ιστοριών:

https://www.canva.com/design/DAELQxuIv4Y/EUcQMaX5E_fhAX_Oi7wmJg/view#90

Σε όλα προγράμματα οι μαθητές συνεργάζονται με τους εταίρους μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας etwinning. Λόγω της εξ'αποστάσεως διδασκαλίας για όλα τα σχολεία των κρατών δεν υπήρξε η δυνατότητα "συνάντησης" των μαθητών καθώς οι μαθητές δεν βρίσκονται όλοι μαζί. Ελπίζουμε σύντομα σε μια ψηφιακή συνάντηση με τους συνεργάτες μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...