Παρασκευή 9 Απριλίου 2021

Επαναλειτουργία σχολικής μονάδας 12 Απριλίου

 

Αγαπητοί γονείς και παιδιά,

 

από τη Δευτέρα 12 Απριλίου και την επανέναρξη λειτουργίας του σχολείου μας θα θέλαμε να σας επισημάνουμε τα εξής:

·    Διενέργεια ατομικού ελέγχου COVID

o       Για την προσέλευση και παραμονή του παιδιού στο σχολείου απαραίτητη είναι η διενέργεια ατομικού ελέγχου COVID και η καταχώριση του αποτελέσματος σε ειδικά διαμορφωμένη πλατφόρμα του υπουργείου 2 φορές την εβδομάδα (Κυριακή βράδυ και Τετάρτη βράδυ).

o       Οι γονείς κηδεμόνες με το ΑΜΚΑ και την ταυτότητά των παιδιών, ή τα ίδια τα παιδιά εφόσον είναι ενήλικα, προσέρχονται  στο φαρμακείο για την προμήθεια της συσκευής ατομικού ελέγχου.

o       Κατόπιν στο σπίτι σας και α) το προηγούμενο βράδυ της προσέλευσης στο σχολείο (δηλαδή Κυριακή βράδυ και Τετάρτη βράδυ) ή β) το πρωί της ίδιας ημέρας προσέλευσης στο σχολείο (δηλαδή Δευτέρα ή Πέμπτη πρωί) ακολουθείτε τη διαδικασία ελέγχου σύμφωνα με τις οδηγίες (βοηθητικό υλικό εδώ https://self-testing.gov.gr/).

o       Κατόπιν εισέρχεστε ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα που βρίσκεται επίσης στο σύνδεσμο https://self-testing.gov.gr/ και καταχωρίζετε τα αποτελέσματα του ελέγχου.

§         Εάν τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και έχετε πρόσβαση σε εκτυπωτή, εκτυπώνετε την καρτέλα μαθητή που εμφανίζεται στην οθόνη σας και ο μαθητής ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΗΝ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΑΥΤΗ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ.

§         Εάν τα αποτελέσματα είναι θετικά, αποκτάτε την καρτέλα μαθητή με τον τρόπο που περιγράφηκε παραπάνω και μεταβαίνετε σε δημόσια δομή υγείας  για επαναληπτικό έλεγχο (για τις δημόσιες δομές υγείας ανατρέχετε στην προαναφερόμενη σελίδα). Σε περίπτωση που το αποτέλεσμα του μοριακού ελέγχου βγει αρνητικό θα πρέπει να σας χορηγηθεί από τη δημόσια δομή υγείας ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΡΝΗΤΙΚΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ για να μπορέσει το παιδί να προσέλθει στο σχολείο.

§        Σε περίπτωση μη έγκυρου ατομικού ελέγχου και σύμφωνα με τις νεώτερες ανακοινώσεις του υπουργείου, πηγαίνετε για επαναληπτικό μοριακό τεστ σε δημόσια δομή υγείας με την επίδειξη του μη έγκυρου τεστ.

o       Εφόσον ο επαναληπτικός έλεγχος είναι θετικός, το παιδί παραμένει στο σπίτι του και ακολουθούνται οι ιατρικές οδηγίες.

o       Σε κάθε περίπτωση ΜΗ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ του παιδιού στο σχολείο, ο γονέας ΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ή με ΧΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ για την κατάσταση του παιδιού και τους λόγους της απουσίας του.

o       Το παιδί που επιβεβαιωμένα νοσεί από COVID ή έχει θετικά αποτελέσματα και στον επαναληπτικό έλεγχο που έχει διεξαχθεί από κάποια δομή υγείας, ή επιβεβαιωμένα νοσεί κάποιο μέλος της οικογένειας με το οποίο συνοικεί, δύναται να παρακολουθήσει  σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση ταυτόχρονα με τη δια ζώσης και για την ώρα παράδοσης και μόνο χωρίς η διαδικασία αυτή να είναι υποχρεωτική και χωρίς να παίρνει απουσίες.

o       Το παιδί για να εισέλθει στο σχολικό χώρο πρέπει να φέρει μαζί του μάσκα και τη δήλωση του αρνητικού αποτελέσματος του ατομικού ελέγχου.

 

·    Η ώρα έναρξης και λήξης του ωρολογίου προγράμματος επανέρχεται στη δια ζώσης μορφή της (8:25-13:55).

·    Τα λεωφορεία θα περάσουν τις γνωστές ώρες από τις στάσεις. Παρακαλούμε τα παιδιά να είναι συνεπή στην προσέλευσή τους.

·    Τα παιδιά εισέρχονται στο λεωφορείο εφόσον φορούν μάσκα. Εάν κάποιος μαθητής επιχειρήσει να εισέλθει χωρίς μάσκα, τόσο ο οδηγός αλλά και οι υπόλοιποι μαθητές οφείλουν να διαμαρτυρηθούν και ο μαθητής να μη γίνει δεκτός στο ΜΜΜ. Επίσης οι μαθητές/τριες φροντίζουν να μπαίνουν στο ίδιο λεωφορείο (για τις στάσεις από τις οποίες διέρχονται διαφορετικά λεωφορεία που εκτελούν το ίδιο δρομολόγιο) και να κάθονται στις ίδιες θέσεις πάντα.

·    Γενικά για οποιαδήποτε απουσία του παιδιού ειδοποιείτε το σχολείο. Εάν κάποιο παιδί αποτελέσει επιβεβαιωμένο κρούσμα ειδοποιείτε άμεσα τη σχολική μονάδα!

·    Παρακαλούμε πολύ, όπως και πριν την αναστολή της μονάδας μας, σε οποιαδήποτε υποψία ασθένειας το παιδί μένει στο σπίτι και ειδοποιείτε άμεσα το σχολείο.

·    Επίσης την πρώτη μέρα, και για όποιο παιδί έχει προμηθευτεί ψηφιακή συσκευή από το σχολείο για την υποστήριξη της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης,  το επιστρέφει στην αρχική του κατάσταση (υλικό, λογισμικό, καθαριότητα).

·    Όσον αφορά την παρουσία τους στο σχολείο υπενθυμίζουμε τα παρακάτω:

o       Χρήση μάσκας

o       Χρήση αντισηπτικού

o       Χρήση διαφορετικών θυρών στο σχολείο

o       Αερισμός αιθουσών

o       Αποφυγή συνωστισμού

o       ΚΟΛΑΤΣΙΟ ΑΠΟ ΤΟ ΣΠΙΤΙ Ή ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ:  ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ-ΤΡΙΕΣ ΤΗΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΣΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΝΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΟΥΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ 3 ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΥΠΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ (ΕΓΧΡΩΜΕΣ Ή ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ.

·    Σας ενημερώνουμε επίσης ότι το σχολείο μας βάφεται εσωτερικά. Η διαδικασία έχει ολοκληρωθεί στον 2ο όροφο. Σας παρακαλούμε πολύ να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με την καθαριότητα των χώρων ούτως ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε την ανακαίνιση των αιθουσών μας για όσο περισσότερο χρονικό διάστημα μπορούμε.

·    Επίσης ήδη έχει αναρτηθεί Νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα για τη δια ζώσης λειτουργία του σχολείου μας.

Για άλλη μια φορά υπενθυμίζουμε ότι η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική.

Σας ευχαριστούμε και ευελπιστούμε όλοι στην ομαλή επανέναρξη και λειτουργία του σχολείου μας. Αυτή θα επιτευχθεί με την συνεργασία και την ευσυνειδησία όλων μας.

 

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Προκήρυξη Εμπορικού Ναυτικού

  Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΥΝΑΝΠ: www.ynanp.gr η εγκύκλιος ροκήρυξης διαγωνισμού εισαγωγής σπουδαστών...