Τετάρτη 11 Μαΐου 2022

Ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή Φίλιπποι - Καβάλα - Μουσείο καπνού

 Τη Δευτέρα 9 Μαΐου οι μαθητές της Α και Γ τάξης συμμετείχαν στην ημερήσια εκπαιδευτική εκδρομή στον αρχαιολογικό χώρο των Φιλίππων και στην Καβάλα όπου επισκεφτήκαμε το Μουσείο Καπνού. Οι υπεύθυνες του μουσείου πραγματοποίησαν μια πληρέστατη και βιωματική διαλογική ξενάγηση στην οποία τα παιδιά  συμμετείχαν ενεργά. Πέρα από την πληροφόρηση για τα εκθέματα του μουσείου έγιναν ιστορικές αναφορές μεταφέροντας τους μαθητές/στις μαθήτριες το κοινωνικο-οικονομικό πλαίσιο της εποχής ενώ επισημάνθηκαν στοιχεία τα οποία επαναλαμβάνονται στην ιστορία (πρόσφυγες ως φτηνό εργατικό δυναμικό, γυναίκες ως φτηνό εργατικό δυναμικό, συνδικαλιστικά κινήματα, αγώνες εργαζομένων για καλύτερες συνθήκες εργασίες και μεγαλύτερο μεροκάματο). 

Κατόπιν οι μαθητές/τριες είχαν στη διάθεσή τους ελεύθερο χρόνο για να περιηγηθούν στην πόλη της Καβάλας και να θαυμάσουν τα αρχοντικά κτήρια και τα αρχαιολογικά ευρήματα της πόλης!











 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...