Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

Η ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

 Η ΘΕΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ  ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

   Στο πλαίσιο της διδασκαλίας του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας, και ειδικότερα της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας, οι μαθητές/τριες του Α2 τμήματος του ΓΕ.Λ. Αρναίας, αξιοποιώντας τις εκπαιδευτικές μεθόδους της βιωματικής προσέγγισης, της ομαδοσυνεργατικής διδασκαλίας, της αντεστραμμένης τάξης, καθώς και τις δυνατότητες των σύγχρονων εποπτικών μέσων διδασκαλίας, προχώρησαν σε δειγματική διδασκαλία, την οποία παρακολούθησαν μαθητές/τριες άλλων τάξεων του σχολείου.


  Συγκεκριμένα, υπό την καθοδήγηση της διδάσκουσας φιλολόγου και θεατρολόγου, κ. Μαδεντσίδου Αλεξάνδρας, εφαρμόζοντας τις δυνατότητες που παρέχει το ηχητικό θέατρο και το ελεύθερο σχέδιο,  δραματοποίησαν και παρουσίασαν απόσπασμα από το έργο του Γάλλου δραματουργού Μολιέρου, «Ο Αρχοντοχωριάτης», το οποίο περιλαμβάνεται στο σχολικό τους βιβλίο.



 Στη συνέχεια, βασισμένοι στις αρχές της θεατροπαιδαγωγικής, προχώρησαν σε ποσοτική έρευνα με ερωτηματολόγια που μοίρασαν στο ακροατήριό τους, τα οποία ερευνούσαν τη στάση του απέναντι στο περιεχόμενο και τους στόχους της συγκεκριμένης ηχητικής παράστασης.



Προκειμένου για τη διάχυση των συμπερασμάτων που προέκυψαν από την έως τότε έρευνα του συγκεκριμένου αντικειμένου, παρουσίασαν τα ποσοτικά δεδομένα, καθώς και τα συμπεράσματα της έρευνάς τους.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων των συστεγαζόμενων Λυκείων Αρναίας

Σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων των δύο συστεγαζόμενων πλέον λυκείων (Γενικού και Επ...