Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024

Πρόσκληση σε διαδικτυακή ενημερωτική Ημερίδα για τη Συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου και του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου

 ΘΕΜΑ: «Πρόσκληση σε διαδικτυακή ενημερωτική Ημερίδα για τη Συμπλήρωση

του Μηχανογραφικού Δελτίου και του Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου»

Σε αναμονή της Εγκυκλίου για την ηλεκτρονική υποβολή των Μηχανογραφικών Δελτίων,

ενημερώνουμε τους/τις ενδιαφερόμενους/νες γονείς/κηδεμόνες, τους/τις τελειόφοιτους

μαθητές/τριες της Γ΄ τάξης Λυκείου και τους/τις απόφοιτους Λυκείου ότι η Περιφερειακή

Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας πρόκειται να

υλοποιήσει διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα την Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024 και ώρα 18.00.

Τίτλος της διαδικτυακής ενημέρωσης είναι «Συμπληρώνω το Μηχανογραφικό Δελτίο

2024» και έχει σκοπό την καθοδήγηση-ενημέρωση σχετικά με τη συμπλήρωση του

Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και του

Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή σε Δημόσιο Σ.Α.Ε.Κ.

Η ενημέρωση θα μεταδοθεί ζωντανά στο κανάλι της ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας

www.webtv.kmaked.eu και στο κανάλι YouTube «Δράσεις ΠΔΕ Κεντρικής Μακεδονίας», όπου θα

παραμείνει αναρτημένη στη διάθεση της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Η αφίσα και το πρόγραμμα της ημερίδας θα κοινοποιηθούν εγκαίρως στους/τις

ενδιαφερόμενους/ες μέσω των σχολικών μονάδων.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης

Κεντρικής Μακεδονίας

Αλέξανδρος Κόπτσης

Ενημέρωση σχετικά με συμπληρωματική προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις Στρατιωτικές Σχολές

 Θέμα: Ενημέρωση σχετικά με συμπληρωματική προκήρυξη διαγωνισμού για την εισαγωγή στις

Στρατιωτικές Σχολές, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος

2024-2025, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων.

Σχετ.: Η με αριθμ. πρωτ. Φ.337/15/294195/Σ.5102/19/25-6-2024 εγκύκλιος ΓΕΕΘΑ (ΑΔΑ: 68ΗΧ6-4ΞΟ).

Σας γνωρίζουμε ότι αναρτήθηκε στο διαδίκτυο στην ιστοσελίδα του ΓΕΕΘΑ: www.geetha.mil.gr η

συμπληρωματική προκήρυξη του αντίστοιχου διαγωνισμού για την επιλογή σπουδαστών/τριών ΑΣΕΙ,

ΣΣΑΣ, ΣΑΝ & ΑΣΣΥ ακαδημαϊκού έτους 2024-2025, όσον αφορά τον αριθμό εισακτέων.


Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ, ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΕΓΓΡΑΦΗΣ & ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗΣ

ΣΕ ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. – Π.ΕΠΑ.Λ.



Από τις 27 Ιουνίου 2024 και ώρα 07:00 έως και τις 05 Ιουλίου 2024 και ώρα 23:59, όσοι/ες επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερήσιων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. -ΕΠΑ.Λ. και ημερήσιων Π.ΕΠΑ.Λ., θα μπορούν να υποβάλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση» για το σχολικό έτος 2024-2025.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται μέσω της εφαρμογής «e-εγγραφές», στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr ή μέσω της διαδικτυακής πύλης: https://www.gov.gr/ipiresies/ekpaideuse/eggraphe-se-skholeio/eggraphe-ananeose-eggraphes-se-geniko-kai-epaggelmatiko-lukeio  

συμπληρώνοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία.

Παρακαλούμε να φροντίσετε για την ολοκλήρωση της διαδικασίας. Την εγγραφή θα κάνει ο πρώτος κηδεμόνας όπως αυτός έχει δηλωθεί στο σχολείο χρησιμοποιώντας τα στοιχεία εισόδου του taxisnet.


Πέμπτη 20 Ιουνίου 2024

Επιστολή Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για την απόφαση μετονομασίας του σχολείου μας

 Με ιδιαίτερη χαρά λάβαμε την συγκινητική επιστολή του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου για τη μετονομασία (προσθήκη προσωνυμίας) του σχολείου μας σε Γενικό Λύκειο Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος"


Αυτούσια η επιστολή εδώ: https://drive.google.com/file/d/1KmRSqlqUwhu0SwkwgSbjSGPKzcbVnhvK/view?usp=sharing

Σημειώνεται ότι η μετονομασία του σχολείου μας είναι αποτέλεσμα σειράς εισηγήσεων και προτάσεων που ολοκληρώθηκε με απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη και η οποία επικυρώθηκε με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που δημοσιεύτηκε σε αντίστοιχο ΦΕΚ.

Την υπ’ αρ. 30/2024 σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αριστοτέλη (ΑΔΑ: 6Υ17ΩΨ2-ΒΑΥ) μπορείτε να βρείτε εδώ:  http://www.dimosaristoteli.gr/cos/sites/default/files/files/30%20ADS%20ADA_0.pdf
Παρατίθεται το παρακάτω απόσπασμα στο οποίο παρουσιάζεται το σκεπτικό της απόφασης: 

Το σκεπτικό της απόφασης βασίζεται στο ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, είναι μία προσωπικότητα διεθνούς ακτινοβολίας που στο πρόσωπό του τιμάται: Η Ελληνορθόδοξη πολιτιστική παράδοση, η Ορθοδοξία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο ως μακραίωνος θεσμός του διαχρονικού Ελληνισμού, αλλά κυρίως με τις πράξεις του και τα γραπτά του, μας παροτρύνει να αντιληφθούμε ότι επιστήμη και θρησκεία πρέπει να συνεργάζονται για το καλό του ανθρώπου, ότι ο άνθρωπος της εποχής μας επομένως και το σχολείο, έχει υποχρέωση να προάγει την επιστημονική έρευνα, επαναπροσδιορίζοντας τη χρήση της προς όφελος της ανθρωπότητας. Η αποδοχή της ανεξιθρησκίας και της διαπολιτισμικότητας στην παιδεία και στην κοινωνία, η αναγκαιότητα του διαλόγου ως μέσω ασφαλούς συμβίωσης των ανθρώπων, το ενδιαφέρον για το περιβάλλον και τη Γη, η παραδοχή ότι η παιδεία είναι βασικός πυλώνας διαμόρφωσης της προσωπικότητας του ανθρώπου προς το κοινό όφελος, είναι ορισμένες από τις θέσεις του που αποτυπώνονται επίσης στα γραπτά του κείμενα. Πρώτος, πριν απ’ όλους σε παγκόσμιο επίπεδο, από το 1989, έθεσε το ζήτημα της προστασίας του περιβάλλοντος διεθνώς, ως απαραίτητη προϋπόθεση για την επιβίωση του ανθρώπου στη Γη. Χαρακτηρίζεται ως ο πρώτος «πράσινος» Πατριάρχης σε παγκόσμιο επίπεδο και έχει αναλάβει πάμπολες πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος. Είναι επίτιμος διδάκτωρ σε πάνω από τριάντα οκτώ Πανεπιστήμια ανά την υφήλιο και θεωρείται μία από τις επιδραστικότερες προσωπικότητες των τελών του 20ου και αρχών του 21ου αιώνα.
 
Το ΦΕΚ της απόφασης μπορείτε να βρείτε εδώ: https://drive.google.com/file/d/1PzxtgoTf_wYn1PUOOQg5ZdWc81bVEXpO/view?usp=sharing 

Frame by /photographer/indiansumm-45141 IndianSumm on Freeimages.com


Τετάρτη 19 Ιουνίου 2024

Δημιουργία κωδικού ασφαλείας υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου


 19-06-24 Δημιουργία κωδικού ασφαλείας υποψηφίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ για την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου(Μ.Δ.) για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου(Π.Μ.Δ.) για εισαγωγή σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ) έτους 2024

Από το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού ανακοινώνεται ότι οι υποψήφιοι (ΓΕΛ – ΕΠΑΛ) που ενδιαφέρονται να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο (ΜΔ) ή/και Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο

( Π.Μ.Δ ) θα μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους από την Τετάρτη 19 Ιουνίου μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουνίου 2024 για να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Στις ίδιες ημερομηνίες μπορούν να απευθύνονται στο Λύκειό τους και οι φετινοί τελειόφοιτοι, ακόμα και αν δεν έχουν υποβάλει αίτηση δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις έτους 2024, προκειμένου να δημιουργήσουν κωδικό ασφαλείας (password) για την υποβολή Π.Μ.Δ.


ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Α. Από την Τετάρτη 19 Ιουνίου, πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:

- Όσοι  έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2024, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ., ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος. 

- Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2022 ή 2023, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.

- Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.)  έτους 2024 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι θα υποβάλουν το Μ.Δ. και το Π.Μ.Δ. κατά το ίδιο χρονικό διάστημα το οποίο θα ανακοινωθεί αργότερα. Γενικότερα, οι διαδικασίες για την απόκτηση password και την υποβολή Μηχανογραφικού Δελτίου θα παραμείνουν ενεργές και θα ολοκληρωθούν περί τα μέσα Ιουλίου.

Β. Υπενθυμίζεται  ότι οι υποψήφιοι που είχαν δηλώσει συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις 2024 και παραπέμπονται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, καταθέτουν μηχανογραφικό μετά τις επαναληπτικές εξετάσεις, οπότε και θα μπορέσουν να αποκτήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password).

Περισσότερα εδώ: https://www.minedu.gov.gr/news/58656-19-06-24-dimiourgia-kodikoy-asfaleias-ypopsifion-gel-kai-epal-gia-tin-ypovoli-mixanografikoy-deltiou-m-d-gia-eisagogi-stin-tritovathmia-ekpaidefsi-kai-parallilou-mixanografikoy-deltiou-p-m-d-gia-eisagogi-se-dimosies-saek-proin-iek-etous-2024 

Δευτέρα 17 Ιουνίου 2024

Τελετή αποφοίτησης της Γ' τάξης

 Το Σάββατο 15 Ιουνίου, μια υπέροχη καλοκαιρινή βραδιά, πραγματοποιήθηκε η τελετή αποφοίτησης των μαθητών /μαθητριών της Γ' τάξης του σχολείου μας σε παραθαλάσσιο κέντρο στο Στρατώνι. Τη διοργάνωση της τελετής ανέλαβε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων σε συνεργασία με τους μαθητές και τις μαθήτριες.



Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την πορεία των  μαθητών στην τριετή φοίτησή τους στο λύκειο. Γιορτές, εκδηλώσεις, εκδρομές, φιλίες, παρέες, πληθώρα συναισθημάτων και συγκινήσεων.

Οι παρευρισκόμενοι καθηγητές, απευθυνόμενοι στα παιδιά, μετέφεραν την αγάπη τους και τις θερμές ευχές τους για το νέο κεφάλαιο της ζωής τους.





Στα παιδιά απονεμήθηκαν αναμνηστικά διπλώματα αποφοίτησης και αναμνηστικά μπλουζάκια σχεδιασμένα από τη μαθήτρια Σάρρου Αθηνά. 

Τους ευχόμαστε καλή σταδιοδρομία στις σπουδές τους και τη ζωή τους, να πιστεύουν στον εαυτό τους, να υπερνικούν τους φόβους και τις αμφιβολίες τους και να προχωρούν μπροστά, να γίνονται κάθε μέρα καλύτεροι άνθρωποι για τον εαυτό τους και για τους γύρω τους!

Ανοίξτε τα φτερά σας και πετάξτε!

Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων για την υπέροχη διοργάνωση!

Κυριακή 16 Ιουνίου 2024

Βράβευση μαθήτριας του σχολείου μας για τη συμμετοχή της σε διαγωνισμό ζωγραφικής

 Οι μαθήτριες της Β' τάξης του σχολείου μας Κυριακίδου Αργυρώ και Ζαμπούνη Μαρία συμμετείχαν με τα έργα ζωγραφικής τους στον πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργανώθηκε από τον τομέα νεότητας του Ερυθρού Σταυρού  με θέμα  «Ο Πόλεμος μέσα από τα παιδικά μάτια». 


Το έργο της πρώτης βραβεύθηκε με τον Τρίτο Έπαινο.




Η διακριθείσα και ο Διευθυντής του σχολείου κ. Τσιλιβερδής μετέβησαν στην Αθήνα, στο Ωδείο Αθηνών το Σάββατο 15 Ιουνίου για να παραστούν στην εκδήλωση βράβευσης. 







Τα θερμά μας συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας για τη συμμετοχή τους! 

Συγχαρητήρια στη μαθήτρια Κυριακίδου Αργυρώ για τη διάκρισή της!


Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Ενημερωτικές εκδηλώσεις στα Γυμνάσια από το Διευθυντή του Λυκείου στα πλαίσια του ΣΕΠ


 Ολοκληρώθηκαν οι ενημερωτικές συναντήσεις που πραγματοποίησε ο Διευθυντής του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" κ. Τσιλιβερδής Δημήτριος στα Γυμνάσια της περιοχής, στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού και της έγκυρης ενημέρωσης των τελειόφοιτων Γυμνασίου για το πρόγραμμα σπουδών, τον τρόπο λειτουργίας αλλά και τις επιλογές μετά την ολοκλήρωση των σπουδών στο Γενικό Λύκειο. 

Περεταίρω αναφέρθηκε στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος", στην κουλτούρα και τις παραδόσεις του σχολείου καθώς και το πλήθος δράσεων και προγραμμάτων που υλοποιούνται.

Τέλος, ο Διευθυντής απάντησε σε ερωτήματα των μαθητών/τριών και συζήτησε μαζί τους.

Οι μαθητές και μαθήτριες άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τον κ. Τσιλιβερδή και έλαβαν πληροφόρηση που θα τους βοηθήσει να πάρουν αποφάσεις για τη συνέχεια των σπουδών τους στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Οι ενημερώσεις πραγματοποιήθηκαν ως εξής:

  • Πέμπτη 23-5 
    • ώρα10.00 Γυμνάσιο Αρναίας, 
    • ώρα 12.30 Γυμνάσιο Μεγάλης Παναγίας, 
  • Παρασκευή 24-5 
    • ώρα 10.00 Γυμνάσιο Παλαιοχωρίου, 
  • Δευτέρα 27-5 
    • ώρα 08.10 Γυμνάσιο Στρατωνίου, 
    • ώρα 10.00 Γυμνάσιο Παλαιόχωρας. 
Ευχαριστούμε θερμά τις Διευθύντριες και τους Διευθυντές των Γυμνασίων για τη συνεργασία και την υποδοχή!



Κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων των συστεγαζόμενων Λυκείων Αρναίας

Σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων των δύο συστεγαζόμενων πλέον λυκείων (Γενικού και Επ...