Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2020

Χρήση της προστατευτικής μάσκας

 

Αγαπητά παιδιά, αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες

  • Η χρήση της μάσκας εντός σχολείου είναι υποχρεωτική. Υπάρχουν χρονοδιαστήματα που καθορίζεται το διάλειμμα μάσκας και αυτά μπορεί να είναι σύντομα μεσοδιαστήματα εντός της διδακτικής ώρας και σίγουρα η ώρα του διαλείμματος.
  • Παρακαλούμε για την ορθή χρήση της μάσκας η οποία είναι επιτακτική για την ασφάλεια όλων μας σε συνδυασμό με άλλα μέτρα που συνεπικουρούν στη μη διασπορά του ιού.
  • Αγαπητοί γονείς, κηδεμόνες επισημάνετε στα παιδιά σας ότι η χρήση της μάσκας γίνεται ΚΑΙ για τη δική τους προστασία και πρέπει να τη χρησιμοποιούν σωστά, ΟΧΙ αφήνοντας ακάλυπτη τη μύτη, ή μασώντας εσωτερικά τη μάσκα, η τοποθετώντας την στον αγκώνα ή στο πηγούνι. Επίσης επιβάλλεται η χρήση τους εντός του λεωφορείου μετακίνησης.
  • Παρακαλούμε επίσης τα παιδιά να παίρνουν τουλάχιστον δύο μάσκες από το σπίτι τους καθώς η μία μπορεί να πέσει κάτω και να καταστεί ακατάλληλη για χρήση, να χαθεί, να υγρανθεί, κ.λπ.  Το σχολείο διαθέτει μάσκες μίας χρήσης για έκτακτες περιπτώσεις όμως είναι αδύνατον καθημερινά να προμηθεύει μάσκες σε μια μεγάλη μερίδα μαθητών που την ξεχνάν ή την έχασαν ή τη λέρωσαν. Δύο ή περισσότερες μάσκες πρέπει να μπαίνουν στην τσάντα του παιδιού από βραδίς μαζί με τα υπόλοιπα πράγματά του.

Ευχαριστούμε πολύ για τη συνεργασία και την προσπάθειά σας σε αυτόν τον δύσκολο αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...