Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022

Διδακτική επίσκεψη σε επιλεγμένα τμήματα του Α.Π.Θ.

 Στα πλαίσια προγράμματος Αγωγής Σταδιοδρομίας αλλά και του μαθήματος της Νεοελληνικής Γλώσσας σχετικών ενοτήτων με τα επαγγέλματα και την ανεργία, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου επισκέφτηκαν επιλεγμένα τμήματα του Α.Π.Θ. Αφού περιηγήθηκαν στην πανεπιστημιούπολη και προσανατολίσθηκαν με τη χωροταξική θέση των σχολών:


α) η Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών ξεναγήθηκε στα τμήματα της Φιλοσοφικής Σχολής και στα στεγαζόμενα μουσεία σε αυτήν. Συγκεκριμένα η κ. Γούναρη Εμμανουέλα που ανέλαβε την ξενάγηση παρουσίασε στα παιδιά το ιστορικό των κτιρίων της Σχολής, ενώ η κ. Αθανασιάδου, Φιλόλογος του ΓΕΛ Αρναίας και απόφοιτη του Φιλολογικού τμήματος του Α.Π.Θ. αναφέρθηκε περιεκτικά στο περιεχόμενο των σπουδών του τμήματος. 





β) η Ο.Π. Οικονομίας και Πληροφορικής ενημερώθηκε αναλυτικά για το πρόγραμμα σπουδών, τις προοπτικές περαιτέρω σπουδών αλλά και τις επαγγελματικές επιλογές των αποφοίτων του τμήματος Πληροφορικής, ενώ στο τέλος της παρουσίασης οι εισηγητές έλυσαν απορίες των μαθητών/τριών. Υπεύθυνη υποδοχής η κ. Γιούλη Θεοχάρη,






γ) η Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας και Ζωής ξεναγήθηκε στη Γεωπονική σχολή μετά από επικοινωνία με τον καθηγητή κ. Λαζαρίδη Χάρη. Συγκεκριμένα, υπό την καθοδήγηση του κ. Θεοχάρη Σεραφείμ επισκέφτηκε τα εργαστήρια Φυτοπαθολογίας και Φυτοπροστασίας, Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής Βελτίωσης Φυτών. Επιπλέον επισκέφτηκε δύο αμφιθέατρα ενώ η ομάδα ξεναγήθηκε σε όλους τους ορόφους της σχολής.



δ) η Ο.Π. Θετικών και Τεχνολογικών Σπουδών επισκέφτηκε το πολυτεχνείο και συγκεκριμένα τη σχολή Πολιτικών Μηχανικών μετά από συνεννόηση με την κ. Στεφανίδου Μαρία , Διευθύντρια του εργαστηρίου Δομικών Υλικών. Η ξενάγηση έγινε από τον κ.  Μπάτσιο.









Σε όλα τα τμήματα προσφέρθηκαν συμβολικά δώρα τοπικών προϊόντων της Αρναίας (μέλι και μουντοβίνα) συνοδευόμενα από ευχητήριες κάρτες εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων.

Ευχαριστούμε πολύ τόσο τους αρμόδιους των τμημάτων για το χρόνο τους και τη διάθεσή τους αλλά και σε όλους τους διοργανωτές και συνοδούς της επίσκεψης αυτής: κ. Μαλανδρή, κ. Γιαννούση, κ. Μπίνιο, κ. Αθανασιάδου, κ. Λέττα.

Πριν την αναχώρηση οι εκδρομείς είχαν ελεύθερο χρόνο για κολατσιό και σύντομη βόλτα στην παραλία Θεσσαλονίκης!



Στόχος τέτοιου είδους επισκέψεων είναι η ενεργοποίηση των υποψηφίων και η ενδυνάμωση των στόχων τους όσον αφορά την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Πέραν του γενικότερου πανεπιστημιακού κλίματος, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους χώρους διδασκαλίας και εργαστηρίων και να οραματιστούν τους εαυτούς τους στους χώρους αυτούς ως μελλοντικοί φοιτητές και φοιτήτριες!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...