Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

"Χρόνος με τρεις εποχές"

 Εχθές 19 Δεκεμβρίου δεχθήκαμε μια επίσκεψη στο σχολείο μας που μας χαροποίησε και μας συγκίνησε ιδιαίτερα. Ο Κωνσταντίνος και η Παρασκευή Τζιωρτζούδα, απόφοιτοι και οι δύο του Γενικού Λυκείου Αρναίας, συνάντησαν τους παλιούς τους δασκάλους και μοιράστηκαν τα νέα τους στην σπουδαστική και επαγγελματική τους εξέλιξη. Δύο παιδιά με ξεχωριστό ήθος και ευγένεια ψυχής εξελίχθηκαν σε δύο προσωπικότητες με τις ίδιες βασικές εξαίρετες αρχές, εμπλουτισμένες με τις εμπειρίες των σπουδών και της ζωής!

Αφορμή της επίσκεψης αυτής, η αλληλοεκτίμηση και οι γιορτινές ευχές, αλλά κυρίως η παρουσίαση του βιβλίου ποίησης της Παρασκευής που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια των Χριστουγεννιάτικων διακοπών.



"Γίνε παλμός

και δεν θα πάψω ποτέ να χτυπώ.

Γίνε θάνατος

κι εγώ θ’ αποκηρύξω την αθανασία."

Η Παρασκευή Τζιωρτζούδα κατάγεται από τη Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής. Σπούδασε Βιολογική Χημεία στο Λιντς της Αυστρίας και έκανε το μεταπτυχιακό της στις Νευροεπιστήμες στο Λονδίνο. Σήμερα, κάνει το διδακτορικό της στο Βέλγιο, στη νευρολογική ασθένεια Αμυοτροφική Πλευρική Σκλήρυνση.

Η πρώτη ποιητική συλλογή της Εκείνοι που τολμούν να ονειρεύονται κυκλοφόρησε το 2021 από τις εκδόσεις Ιωλκός, και έχει επανακυκλοφορήσει σε Β' έκδοση. Ποιήματά της έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά λόγου, άλλα έχουν διακριθεί σε διαγωνισμούς ποίησης και έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες, όπως η Ανθολογία Ποίησης Νέων «Για τον Γιάννη Ρίτσο» (εκδόσεις Αρχύτας 2021).

Ο Χρόνος με τρεις εποχές είναι η δεύτερη ποιητική συλλογή της.


Η παρουσίαση θα γίνει στο Δημοτικό θέατρο της Μεγάλης Παναγίας  την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου και ώρα 19:00.




Της ευχόμαστε καλή επιτυχία στην παρουσίαση και τις πωλήσεις του βιβλίου της.

Καλά ταξίδια στην περιπετειώδη θάλασσα της ποίησης!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...