Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2024

Εορτασμός Τριών Ιεραρχών και επιμορφωτική συνάντηση

 Σήμερα, Τρίτη 30 Ιανουαρίου, ημέρα εορτασμού των Τριών Ιεραρχών για την προσφορά τους στην παιδεία και τα γράμματα, το σύνολο των μαθητών/τριών του σχολείου μας συμμετείχε σε εκκλησιασμό στην εκκλησία του Αγίου Στεφάνου στην Αρναία.



Μετά τη λειτουργία ο Διευθυντής του Λυκείου κ. Τσιλιβερδής Δημήτριος εκφώνησε λόγο προς τιμή των επιφανών θεολόγων της χριστιανικής θρησκείας, των προστατών των γραμμάτων και των μαθητών. Κατά τον λόγο του έγινε αναφορά στο έργο του κάθε αγίου καθώς επισημάνθηκε και η αξία της ορθής και δημιουργικής διδασκαλίας που προάγει την ελεύθερη και κριτική σκέψη.


Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης  Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου κ.κ. Θεόκλητος κλείνοντας τη σημερινή εορταστική λειτουργία τόνισε για την ανάγκη ύπαρξης προτύπων και φωτεινών παραδειγμάτων όπως οι Τρεις Ιεράρχες, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή όπου η κοινωνία αντιμετωπίζει ποικιλόμορφα προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις.

Μετά τη λήξη του εορτασμού, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας είχε τη χαρά να υποδεχτεί τον κ. Χερτούρα Κωνσταντίνο, σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης του σχολείου μας και σύμβουλο εκπαιδευτικών πληροφορικής.

Κατόπιν πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική συνάντηση κατά την οποία ο κ. Χερτούρας παρουσίασε τις δυνατότητες των πρόσφατα εγκαταστημένων διαδραστικών πινάκων και έλυσε απορίες των καθηγητών/τριών.




Στην προγραμματισμένη παιδαγωγική συνεδρίαση του Σ.Δ. ο κ. Χερτούρας συμμετείχε εκφράζοντας τις ειλικρινείς του απόψεις και συμβουλές για τα θέματα που συζητήθηκαν.

Η εορταστική ημέρα ολοκληρώθηκε με εορταστικό μεσημεριάτικο τραπέζι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...