Τετάρτη 3 Απριλίου 2024

Ενημερωτική εκδήλωση για το ψηφιακό αποτύπωμα στην Α' Λυκείου

 Την Τετάρτη 3 Απριλίου διοργανώθηκε στο σχολείο μας ενημερωτική εκδήλωση - εγκεκριμένο πρόγραμμα στα πλαίσια της Ασφαλούς χρήσης του διαδικτύου και του μαθήματος της Πληροφορικής της Α' Λυκείου με θέμα: "Ψηφιακό Αποτύπωμα". 

Η εκδήλωση έγινε σε συνεργασία με τον οργανισμό HomoDigitalis. Η εξαιρετική κ. Γυφτοκώστα Λαμπρινή, μέλος της οργάνωσης, παρουσίασε στα παιδιά τα κρίσιμα σημεία της χρήσης του διαδικτύου στην καθημερινότητα, τα δικαιώματα του χρήστη του διαδικτύου καθώς και τα στοιχεία που αφήνουμε πίσω μας με την περιήγησή μας στον παγκόσμιο ιστό.


Τα παιδιά ενεπλάκησαν στη συζήτηση και συμμετείχαν με πολύ ενδιαφέρον εκφράζοντας την άποψή τους και τους προβληματισμούς τους στα αληθινά παραδείγματα που παρουσιάστηκαν . Ταυτόχρονα συγκλονίστηκαν από το μέγεθος των προσωπικών μας στοιχείων τα οποία συλλέγονται με επιμέλεια, άλλες φορές εν γνώσει μας και άλλες εν αγνοία μας, και πώς αυτά μπορούν να επηρεάσουν το μέλλον τόσο της ψηφιακής, όσο και της πραγματικής μας ζωής.

Αν μη τι άλλο, έφυγαν από την εκδήλωση περισσότερο υποψιασμένα ως προς την "αφελή" χρήση του διαδικτύου και περισσότερα εφοδιασμένα με πολύτιμη γνώση για την προστασία τους.

Συντονίστρια της εκδήλωσης η κ. Λέττα Ελένη, καθηγήτρια Πληροφορικής.

Περισσότερες πληροφορίες εδώ: https://homodigitalis.gr/






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...