Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων των συστεγαζόμενων Λυκείων Αρναίας



Σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων των δύο συστεγαζόμενων πλέον λυκείων (Γενικού και Επαγγελματικού) με πρωτοβουλία του Διευθυντή του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" κ. Τσιλιβερδή Δημήτριου με σκοπό τη σύσφιξη σχέσεων, τη συζήτηση για θέματα κοινού προβληματισμού καθώς και το συντονισμό κοινών δράσεων.

Οι κοινές συνεδριάσεις των δύο Σ.Δ. προβλέπονται νομοθετικά στην περίπτωση συστέγασης σχολείων και θα πραγματοποιούνται όποτε κρίνεται απαραίτητο εκατέρωθεν.  Κατά τις κοινές συνεδριάσεις ανταλλάσσονται πολύτιμες πληροφορίες και απόψεις και επιδιώκεται η κοινή αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων παιδαγωγικών χειρισμών αλλά και η δημιουργική συνεργασία των δύο σχολείων.


Λειτουργία κινητής σχολικής βιβλιοθήκης

 Σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μεταφορά σημαντικού πλήθους βιβλίων από τη Σχολική Βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ του σχολείου μας σε σημείο όπου τα παιδιά θα μπορούν να έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση. 

Λόγω της κατ' επείγουσας συστέγασης των δύο σχολείων (Γενικού και Επαγγελματικού) στο κτήριο του πρώτου, οι υποστηρικτικοί-εναλλακτικοί μαθησιακοί χώροι μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας για να φιλοξενήσουν τη σχολική κοινότητα του Επαγγελματικού Λυκείου. Ως εκ τούτου και ο χώρος της βιβλιοθήκης εντάχθηκε σε αυτό το σχέδιο εκμετάλλευσης κάθε διαθέσιμου χώρου.

Η Σχολική μας Βιβλιοθήκη απαριθμεί πολλά χρόνια ζωής και παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες στο χρόνο η λειτουργία της βιβλιοθήκης αποτελούσε βασική προτεραιότητα. 

Έτσι και στην παρούσα κατάσταση: μέρος των βιβλίων που έρχονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των μαθητών/τριών (κυρίως από τις θεματικές ελληνική/ξένη λογοτεχνία και ποίηση) μεταφέρθηκαν στον 2ο όροφο και σε υπάρχουσες βιβλιοθήκες των αιθουσών ούτως ώστε τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε αυτά.




Τη μεταφορά των βιβλίων ανέλαβε η κ. Λαλιώτου, Θεολόγος και υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, με την πολύτιμη βοήθεια μαθητών και μαθητριών της Γ' Λυκείου!

              

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που οι μαθητές/τριες του σχολείου μας αναζητούν το παράθυρο της γνώσης, της ψυχαγωγίας και του πνευματικού ταξιδιού μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου! Καλές αναγνώσεις!

Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024

Έναρξη σχολικού έτους - Αγιασμός

 Σήμερα Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου το σχολείο μας υποδέχτηκε τους μαθητές και τις μαθήτριές του με ένα ζεστό καλωσόρισμα για τη νέα σχολική χρονιά. 

Στις 9:30 τελέστηκε ο Αγιασμός, κοινός για το Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο και κατόπιν ο Δήμαρχος καθώς και οι Διευθυντές των σχολείων πήραν το λόγο και μετέφεραν στα παιδιά αλλά και στους καθηγητές ευχές για το νέο σχολικό έτος.

Κατόπιν τα παιδιά εισήλθαν στις αίθουσες διδασκαλίας και παρέλαβαν τα σχολικά τους βιβλία.

Καλή σχολική χρονιά, με υγεία, υπομονή και δύναμη!




Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024

ΜΗΝΥΜΑ ΔΙΕΘΥΝΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

 

ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ

 

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, σεβαστοί γονείς, έγκριτοι και αξιοσέβαστοι συνάδελφοι,

            Το ξεκίνημα της νέας σχολικής χρονιάς 2024-25 βρίσκει το Γενικό Λύκειο Αρναίας «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» σε φάση έντονου δυναμισμού, κοσμοπολιτισμού και εξωστρέφειας. Η περυσινή χρονιά ήταν για όλους ιδιαίτερα αποδοτική και μας προσέφερε μεγάλες και βαθιές χαρές, όπως οι επιτυχίες των παιδιών μας στις Πανελλαδικές εξετάσεις, πολλές διακρίσεις τους σε διαγωνισμούς και η προσθήκη της μοναδικής προσωνυμίας «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» στον τίτλο του σχολείου, κάτι που μας διαφοροποιεί παγκόσμια και μας προσφέρει αισθήματα σεμνής υπερηφάνειας. Η δημοσίευση των εκθέσεων εσωτερικής και εξωτερικής αξιολόγησης του σχολείου μας, τις οποίες σας καλώ να συμβουλευθείτε προσεκτικά όλοι καθώς υπάρχουν σε linkστο blogτου σχολείου (gelarnaias.blogspot.com), μας προσέφερε επίσης αισθήματα ικανοποίησης αλλά και ευθύνης: στη συνέχεια της προηγούμενης Διεύθυνσης και των παρελθόντων ετών, το Λύκειό μας αρίστευσε σε όλους τους τομείς στους οποίους αξιολογήθηκε και για πρώτη φορά χαρακτηρίστηκε  στην τελική εξωτερική αξιολογική έκθεση ως «σχολείο αριστείας για το νομό Χαλκιδικής». Έχουμε μάθει να δουλεύουμε σαν ομάδα και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

            Προσανατολισμένοι διαρκώς στην παροχή εκπαίδευσης υψηλότατου επιπέδου, αλλά και γενικότερης παιδείας και πνευματικής καλλιέργειας, οι εκπαιδευτικοί και η Διεύθυνση του ΓΕΛ Αρναίας «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» υποσχόμαστε να κάνουμε τα πάντα ώστε να προσπαθήσουμε να κρατηθούμε στην κορυφή και να προσφέρουμε στους μαθητές μας ωφέλιμες και μοναδικές εκπαιδευτικές εμπειρίες σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο παγκοσμιοποιημένο κοινωνικό, εκπαιδευτικό και ψηφιακό περιβάλλον.

            Η φετινή έναρξη της σχολικής χρονιάς βρίσκει το ΓΕΛ Αρναίας αντιμέτωπο με μια πρόκληση: η ανελαστική αναγκαιότητα ανακαίνισης του συναυλιζόμενου γειτονικού κτηρίου του ΕΠΑΛ  επιβάλλει φέτος τη συνύπαρξη και συλλειτουργία του ΓΕΛ και του ΕΠΑΛ Αρναίας στο κτήριο του ΓΕΛ. Η παραδοσιακή κουλτούρα «ανοικτότητας», ενσυναίσθησης και οικουμενικότητας που διακρίνει τη μαθητική κοινότητα του ΓΕΛ Αρναίας δεν ήταν δυνατό να μην ξυπνήσει αισθήματα αλληλεγγύης και φιλοξενίας για την εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα του ΕΠΑΛ Αρναίας, ήδη μάλιστα δεχθήκαμε τις ειλικρινείς ευχαριστίες της Διεύθυνσης του ΕΠΑΛ Αρναίας για τις διευκολύνσεις και τη γενικότερη στάση μας στην προοπτική της ταχείας έναρξης και αποπεράτωσης των εργασιών αποκατάστασης. Με τη βοήθεια του Θεού, για όσους πιστεύουν, ενωμένες, οι δύο μαθητικές και εκπαιδευτικές κοινότητες, είμαστε καθόλα έτοιμες για την έναρξη της σχολικής χρονιάς με ασφάλεια και τη συνεργασία και την αρωγή όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων. Από την πλευρά μας, η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του ΓΕΛ Αρναίας «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος» θα συνεχίσουμε αταλάντευτα και ασυμβίβαστα να αποτελούμε ένα φωτεινό «παράθυρο» στη γνώση, στο μικρόκοσμο και το μακρόκοσμο.

Καλή σχολική χρονιά με υγεία!

Ο Διευθυντής του ΓΕΛ Αρναίας  «Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος»

Τσιλιβερδής Δημήτριος, ΠΕ02 Φιλόλογος


Πληροφορίες για την πρώτη ημέρα λειτουργίας του σχολείου

Σας ενημερώνουμε ότι την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από τα χωριά κατοικίας των μαθητών/τριών μισή ώρα αργότερα από την καθιερωμένη. Ο αγιασμός θα πραγματοποιηθεί στις 9:30. Η αναχώρηση των λεωφορείων από το σχολείο θα γίνει στις 12:30. Καθώς θα γίνει διανομή μαθητικών βιβλίων παρακαλούμε τους μαθητές/τις μαθήτριες να μεριμνήσουν για σχολική τσάντα.

Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2024

Επιμορφωτικές συναντήσεις στο ΓΕΛ Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος"

Και η φετινή μας σχολική χρονιά ξεκίνησε με μια αξιόλογη επιμόρφωση από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας «ΠΝΟΗ» με θέμα την ψυχική ενδυνάμωση και ανθεκτικότητα των εκπαιδευτικών.


Ο βιωματικός-εργαστηριακός χαρακτήρας του σεμιναρίου είχε ως αποτέλεσμα την ευχάριστη ατμόσφαιρα, την ενεργή συμμετοχή όλων των εκπαιδευτικών, την κατανόηση και αφομοίωση βασικών πτυχών επίτευξης της συνεχούς ενδυνάμωσης της ψυχικής υγείας του εκπαιδευτικού και της ανταπόκρισής του στον πολύπλευρό ρόλο του μέσα στο σχολείο.






Ευχαριστούμε θερμά την κ. Αυγέρου Αντιγόνη, Ψυχολόγο η οποία σε κάθε συνάντησή μας διασφαλίζει κλίμα οικειότητας, συνεργασίας και έκφρασης επιτυγχάνοντας ουσιαστικά τους στόχους των επιμορφωτικών συναντήσεων.





Κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων των συστεγαζόμενων Λυκείων Αρναίας

Σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων των δύο συστεγαζόμενων πλέον λυκείων (Γενικού και Επ...