Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2024

Λειτουργία κινητής σχολικής βιβλιοθήκης

 Σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε μεταφορά σημαντικού πλήθους βιβλίων από τη Σχολική Βιβλιοθήκη ΕΠΕΑΕΚ του σχολείου μας σε σημείο όπου τα παιδιά θα μπορούν να έχουν ελεγχόμενη πρόσβαση. 

Λόγω της κατ' επείγουσας συστέγασης των δύο σχολείων (Γενικού και Επαγγελματικού) στο κτήριο του πρώτου, οι υποστηρικτικοί-εναλλακτικοί μαθησιακοί χώροι μετατρέπονται σε αίθουσες διδασκαλίας για να φιλοξενήσουν τη σχολική κοινότητα του Επαγγελματικού Λυκείου. Ως εκ τούτου και ο χώρος της βιβλιοθήκης εντάχθηκε σε αυτό το σχέδιο εκμετάλλευσης κάθε διαθέσιμου χώρου.

Η Σχολική μας Βιβλιοθήκη απαριθμεί πολλά χρόνια ζωής και παρ' όλες τις αντίξοες συνθήκες στο χρόνο η λειτουργία της βιβλιοθήκης αποτελούσε βασική προτεραιότητα. 

Έτσι και στην παρούσα κατάσταση: μέρος των βιβλίων που έρχονται στις πρώτες θέσεις των προτιμήσεων των μαθητών/τριών (κυρίως από τις θεματικές ελληνική/ξένη λογοτεχνία και ποίηση) μεταφέρθηκαν στον 2ο όροφο και σε υπάρχουσες βιβλιοθήκες των αιθουσών ούτως ώστε τα παιδιά να έχουν πρόσβαση σε αυτά.




Τη μεταφορά των βιβλίων ανέλαβε η κ. Λαλιώτου, Θεολόγος και υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης, με την πολύτιμη βοήθεια μαθητών και μαθητριών της Γ' Λυκείου!

              

Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που οι μαθητές/τριες του σχολείου μας αναζητούν το παράθυρο της γνώσης, της ψυχαγωγίας και του πνευματικού ταξιδιού μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου! Καλές αναγνώσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων των συστεγαζόμενων Λυκείων Αρναίας

Σήμερα Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε κοινή συνεδρίαση των Συλλόγων Διδασκόντων των δύο συστεγαζόμενων πλέον λυκείων (Γενικού και Επ...