Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Διδακτική επίσκεψη Πάρκο Αριστοτέλη, Αρχαία Άκανθος - Νεκροταφεία

  Τη Δευτέρα 11 Απριλίου πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική επίσκεψη στα πλαίσια του προγράμματος «Αριστοτέλης και θετικές επιστήμες» . Το συντονισμό της επίσκεψης είχαν οι εκπαιδευτικοί κ. Γιαννούση μαθηματικός, κ. Μπίνιος φυσικός και κ. Μαλανδρή βιολόγος. Στην εκδρομή συμμετείχαν μαθήτριες/τές της Γ΄ Λυκείου των ομάδων προσανατολισμού Θετικών σπουδών και Υγείας, Οικονομίας και Πληροφορικής. Οι μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές επισκέφτηκαν το θεματικό πάρκο  στο άλσος Αριστοτέλη στα Στάγειρα στο οποίο, πειραματίστηκαν με όλα τα διαδραστικά όργανα που λειτουργούν βάσει των νόμων της Φυσικής όπως τους περιέγραψε ο Αριστοτέλης.

Επίσης είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν ένα από τα ομορφότερα δάση της Ελλάδας, το Στρατονικό όρος, στο οποίο ο Αριστοτέλης είχε κάνει καταγραφή της πλούσιας χλωρίδας θέτοντας τις βάσεις για τη Βοτανική. Έτσι οι μαθητές μας κατάφεραν να επαληθεύσουν πληροφορίες που είχαν εκ των προτέρων συλλέξει μέσω βιβλιογραφίας και διαδικτύου σχετικές με τη Φυσική, τη Βιολογία και τα Μαθηματικά.

    Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη στο εξαιρετικά ενδιαφέρον αρχαίο νεκροταφείο της Ακάνθου στην πόλη της Ιερισσού. Κάποιοι από τους τάφους χρονολογούνται στα χρόνια που έζησε ο Αριστοτέλης. Στο συγκεκριμένο χώρο ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για τα ευρήματα  από την αρχαιολόγο κα. Ολυμπία Νασιώκα, την οποία ευχαριστούμε πολύ!

Οι εκπαιδευτικές και διδακτικές επισκέψεις αποτελούν συμπληρωματική βιωματική μαθησιακή διαδικασία στην οποία εμπλέκονται ενεργά οι μαθητές/τριες , δέχονται, επεξεργάζονται πληροφορίες σε διαφορετική μορφή απ’ ότι μέσα στην τάξη. Συμμετέχουν έτσι στη διαδικασία της διερευνητικής μάθησης ενώ καλλιεργείται η δημιουργική σκέψη και η μεθοδολογία επίλυσης προβλημάτων.









  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...