Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023

Ημέρα 10ου Πανελλήνιου Σχολικού Αθλητισμού - Δράσεις στο Γενικό Λύκειο Αρναίας

Στα πλαίσια του θεσμού της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού διοργανώθηκε στο σχολείο μας μια σειρά δράσεων αθλητικού και πολιτιστικού περιεχομένου οι οποίες λειτούργησαν σε τρεις χρονικές ζώνες. 

Σημειωτέον ότι οι μαθητές/τριες του ΓΕΛ Αρναίας αμέσως πριν από τις αθλητικές τους δραστηριότητες στους αύλειους χώρους του σχολείου, συμμετείχαν σε εθελοντική δράση καθαρισμού τους δίνοντας το καλό παράδειγμα αρμονικής συνύπαρξής τους με το άμεσο περιβάλλον τους, το σχολείο.



Οι μαθητές/τριες του σχολείου συμμετείχαν σε αγώνες αθλημάτων ποδοσφαίρου, καλαθοσφαίρισης, πετοσφέρισης, επιτραπέζιας αντισφαίρισης. Υπήρξαν όμως και λαμπρές εξαιρέσεις που ασχολήθηκαν και με άλλα λιγότερο δημοφιλή αθλήματα όπως .. το σκάκι!









Ιδιαίτερα απολαυστική ήταν η δράση της περιπατητικής διαδρομής στο δασύλλιο της Αγίας Παρασκευής όπου τα παιδιά και οι συνοδοί καθηγητές χάρηκαν την παρέα και τα οφέλη του βαδίσματος.


Παράλληλα δημιουργήθηκαν ομάδες έρευνας και εικαστικής δημιουργίας που ασχολήθηκαν με το κάπνισμα και τις δραματικές του συνέπειες ιδιαίτερα στην εφηβική ηλικία (ιστορία, επιβλαβείς ουσίες, εξάρτηση, παθητικό κάπνισμα ηλεκτρονικό τσιγάρο, συνέπειες καπνίσματος, κάπνισμα και εφηβεία, διακοπή καπνίσματος) και με δημιουργία αφίσας, μέρος κοινωνικής εκστρατείας κατά του καπνίσματος.








Οι διαφοροποιημένες δραστηριότητες αποτελούν εργαλεία βιωματικής μάθησης, καθιστούν τα παιδιά ενεργούς αυριανούς πολίτες, ενεργοποιούν δεξιότητες που δε διακρίνονται στο χώρο της παραδοσιακής μάθησης. Ταυτόχρονα ενδυναμώνουν την ομαδοσυνεργατικότητα ενώ οι συμμετέχοντες ψυχαγωγούνται και αλληλεπιδρούν. Έτσι οι επιδιωκόμενοι στόχοι  εκπληρώνονται αβίαστα και ευχάριστα.

Περισσότερα για την 10η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού εδώ: https://edu.klimaka.gr/drasthriothtes/genika/2459-hmera-sxolikou-athlitismou 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...