Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023

Επιμόρφωση καθηγητών/τριών από ΠΝΟΗ

 Κάθε χρόνο, το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων & Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΝΟΗ που εδρεύει στον Πολύγυρο διοργανώνει κύκλο επιμορφώσεων που αφορά τους εκπαιδευτικούς τους νομού. Έτσι, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και με την αποδοχή σχετικού αιτήματος  του σχολείου μας, το σύνολο των καθηγητών/τριών του Συλλόγου Διδασκόντων παρακολούθησε επιμόρφωση που αφορά τη θεματική της Σεξουαλικής Αγωγής.

Το πρόγραμμα της Σεξουαλικής Αγωγής και Διαφυλικών σχέσεων, που βασίζεται στο υλικό «Μ΄ αγαπά … δεν μ΄ αγαπά…». Απευθύνεται σε μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου και Α΄ Λυκείου αλλά και καθηγητές . Βασικός στόχος είναι η προαγωγή της σεξουαλικής υγείας των εφήβων και η πρόληψη της έμφυλης βίας. Οι επιστημονικές έρευνες στους εφήβους επισημαίνουν ότι «...η απουσία σεξουαλικής εκπαίδευσης στο σχολείο είναι ένας σημαντικός ανασταλτικός παράγοντας για την υιοθέτηση, από μεριά των εφήβων συμπεριφορών που προάγουν την σεξουαλική τους υγεία....» ( Κοκκέβη & συν.,2010α,2010β). Σε αντίθεση όταν η σεξουαλική αγωγή υλοποιείται με σωστές προδιαγραφές έχουν θετικά αποτελέσματα στην σεξουαλική υγεία και συμπεριφορά των εφήβων. Σχετική έρευναστη Φιλανδία (Kontula, 2010) έδειξε ότι η πρώιμη σεξουαλική δραστηριότητα σχετίζονταν με το χαμηλό επίπεδο σεξουαλικών γνώσεων . Επίσης έδειξαν την επικριτική άποψη των εφήβων για αυτά τα προγράμματα, λόγω της μικρής διάρκειας, της μη τακτότητας και της μη σωστής κατεύθυνσης (Γερούκη, Καμαράτου, 2015). 

Η επιμόρφωση 15 ωρών συνολικά πραγματοποιήθηκε από τη Δευτέρα 4 μέχρι και την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου με βιωματικές και συνεργατικές τεχνικές και μεθοδολογίες. 

Μετά την ολοκλήρωση της επιμόρφωσης ο Διευθυντής κ. Τσιλιβερδής Δημήτριος παρέδωσε στις συντονίστριες κ. και κ. συμβολικό δώρο και ευχαριστήρια επιστολή.

Ευχαριστούμε θερμά τις εισηγήτριες-συντονίστριες κ. Αυγέρου Αντιγόνη και κ. Τσιρώνη Ελένη για το υπέροχο πρόγραμμα.













Δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά




Λήξη και ευχαριστίες






Ασκήσεις εμπιστοσύνης




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...