Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

Εκδήλωση στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς

 Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ημέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς η οποία έχει καθιερωθεί από το 2012 στις 16 Οκτωβρίου με σχετικό ψήφισμα από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, το σύνολο των μαθητών/τριών του σχολείου μας παρακολούθησε επιμορφωτική εκδήλωση που διοργανώθηκε από το τοπικό τμήμα της ανθρωπιστικής οργάνωσης Kids Save Lives την Τρίτη 17 Οκτωβρίου. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘΑ εκπαιδευτικό πρόγραμμα KIDS SAVE LIVES & iSAVElives for schools.

Περισσότερα εδώ: https://kidssavelives.gr/

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Δημοτικό Γυμναστήριο. Τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί παρακολούθησαν με ενδιαφέρον την επιμόρφωση και ενημερώθηκαν για τους τρόπους που μπορούν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε περιστατικά της καθημερινότητας. Η ομάδα επιμόρφωσης πολύ παραστατικά παρουσίασε τις τεχνικές και τις μεθόδους, τη σειρά ενεργειών και τα σημεία στα οποία ο εν δυνάμει διασώστης πρέπει να δώσει ιδιαίτερη προσοχή.






Η επιμορφωτική αυτή εκδήλωση ελπίζουμε να αποτελέσει το έναυσμα για τους μαθητές μας και τις μαθήτριές μας να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους σε θέματα πρώτων βοηθειών και να γίνουν πιστοποιημένοι διασώστες!



Ευχαριστούμε πολύ τους επιμορφωτές διασώστες κ. Ζωγράφου Α., Ζαμπούνη Ν., Ντάσιου Μ. για τη άρτια διοργάνωση και την πρόσκληση προς το σχολείο μας!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...