Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023

Αφιέρωμα και εικαστικές δημιουργίες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

 Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ψυχική Υγεία και σύμφωνα με σχετική εγκύκλιο του ΥΠΑΙΘΑ,  από την Τρίτη 17 έως την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου αφιερώθηκαν 2 έως 4 ώρες σε κάθε τμήμα γενικής παιδείας με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών του σχολείου σε θέματα ψυχικής υγείας. 

Η ψυχική υγεία είναι ανθρώπινο δικαίωμα και η ευαισθητοποίηση των νέων συμβάλλει στη διάλυση του κοινωνικού στιγματισμού γύρω από τα ψυχικά προβλήματα και ενθαρρύνει τον διάλογο και τη στήριξη.

Καλή ψυχική υγεία σημαίνει όχι μόνο απουσία ψυχικών διαταραχών, αλλά και ικανότητα να αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις,  να αντλούμε εσωτερική δύναμη για να αντιμετωπίζουμε διάφορες καταστάσεις και να στηρίζουμε τον συνάνθρωπό μας. Να αποτελούμε εν ολίγοις ωφέλιμα και ενεργά μέλη της κοινωνίας προσφέροντας στον εαυτό μας και στους γύρω μας, να διοχετεύουμε θετική ενέργεια, να χαιρόμαστε την καθημερινότητά μας, να προσπαθούμε να ζούμε αρμονικά και ισορροπημένα.

Την επιμέλεια και τον συντονισμό των δράσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν ανά τμήμα γενικής παιδείας είχε η κ. Λαλιώτου Λυδία, Θεολόγος. Κατά τη διάρκεια των δράσεων τα παιδιά προσδιόρισαν σχετικές έννοιες, συζήτησαν, διερωτήθηκαν και κατέληξαν σε συμπεράσματα τα οποία εξέφρασαν εικαστικά με όμορφες και ελπιδοφόρες δημιουργίες.

Μέσα από τη δράση αναδείχτηκαν και ιδιαίτερα εξέχοντα καλλιτεχνικά ταλέντα!

Όλα τα έργα που δημιουργήθηκαν μπορείτε να τα δείτε εδώ:

https://photos.app.goo.gl/L3q9DEQ1aPHTvayB9

Τα παιδιά στο έργο...




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...