Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου 2023

Εγκατάσταση και ολοκλήρωση παραλαβής διαδραστικών συστημάτων στο σχολείο μας

 Όπως σε πολλά σχολεία της επικράτειας, έτσι και στο Γενικό Λύκειο Αρναίας, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση και η παραλαβή εννέα διαδραστικών συστημάτων (διαδραστικές οθόνες αφής και υπολογιστικά mini PC) τα οποία εγκαταστάθηκαν σε αντίστοιχα εννέα αίθουσες διδασκαλίας. 

                                       

Η προμήθεια και η εγκατάσταση του παραπάνω υλικού εντάσσεται στο έργο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού- Επιτελικής Δομής ΕΣΠΑ  "Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης (MIS 5149224) SUB.3//Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης – Δράση 16676 (Κωδ. ΟΠΣ ΤΑΑ 5149224)//Προμήθεια και εγκατάσταση διαδραστικών συστημάτων μάθησης, Τμήμα 1 (Κωδ. ΟΠΣ ΤΑΑ 5149224)".


Στα υπολογιστικά συστήματα είναι εγκατεστημένο λογισμικό σχεδίασης και προβολής διαδραστικών μαθημάτων συνοδευόμενο από ενδεικτικά ψηφιακά σχέδια μαθήματος με διαδραστικό εμπλουτισμό τα οποία θα είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών όταν αποσταλούν από το ΥΠΑΙΘΑ κωδικόι πρόσβασης σε αυτά.

Η νέα αυτή ψηφιακή υποδομή θα διευκολύνει το έργο των εκπαιδευτικών ενώ συνάμα θα καταστήσει τη μαθησιακή διαδικασία περισσότερο ενδιαφέρουσα και ευχάριστη καθώς θα εμπλουτιστεί με πολυμεσικό, διαδραστικό μαθησιακό υλικό.

Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας, στην πλειοψηφία τους ενημερωμένοι και εξοικειωμένοι με τις νέες τεχνολογίες και τη χρήση τους στη μαθησιακή διαδικασία, υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό και χαρά τον νέο εξοπλισμό καθώς η καθημερινή του χρήση θα γίνει πραγματικότητα σε όλες τις αίθουσες διδασκαλίας χωρίς χρονικούς και χωρικούς περιορισμούς, που υπήρχαν μέχρι τώρα!

Μετά την ολοκλήρωση της παράδοσης του εξοπλισμού και την υπογραφή των σχετικών εγγράφων, το συνεργείο εγκατάστασης και τοποθέτησης πραγματοποίησε σύντομη παρουσίαση των βασικών χαρακτηριστικών του νέου εξοπλισμού στο Διευθυντή και το Σύλλογο Διδασκόντων.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...