Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2023

Συμμετοχή μαθητριών ΓΕΛ Αρναίας στις Εθνικές Συνδιασκέψεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος


 Τα τελευταία 20 χρόνια, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.) προσφέρει σε νέους από όλη την Ευρώπη την ευκαιρία να αποκτήσουν μία ιδιαίτερη εκπαιδευτική εμπειρία, μέσα από δράσεις που ενισχύουν τη συνειδητοποίηση των Ευρωπαίων νέων και συμβάλλουν στην ουσιαστικότερη κατανόηση της διαδικασίας της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, μέσα από τη γνωριμία με συνομηλίκους τους, πολιτισμούς και διαφορετικά περιβάλλοντα από όλη την Ευρώπη, ενώ έρχονται σε επαφή με κρίσιμα τρέχοντα θέματα της ελληνικής και ευρωπαϊκής επικαιρότητας.

Σε διεθνές επίπεδο, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων συγκαλεί τρεις Διεθνείς Συνόδους τον χρόνο, φέρνοντας κοντά κάθε φορά περισσότερους από 250 νέους από περισσότερα από 40 ευρωπαϊκές χώρες για δέκα ημέρες, ώστε να ασχοληθούν ενεργά με σύγχρονα κοινωνικά ζητήματα και να συζητήσουν ουσιαστικά, αναπτύσσοντας τα οράματά τους για ένα καλύτερο αύριο.

Στο πλαίσιο των δύο ετήσιων Εθνικών Συνδιασκέψεων που διοργανώνει το Ε.Κ.Ν.Ε. επιλέγει τους μαθητές που θα στελεχώσουν τις ελληνικές αποστολές στις ερχόμενες Διεθνείς Συνόδους. Για 46η φορά, διοργανώθηκε και φέτος η Εθνική Συνδιάσκεψη Επιλογής, η οποία θα πραγματοποιήθηκε από τις 15 έως τις 18 Δεκεμβρίου 2023 στη Θεσσαλονίκη. 

Το σχολείο μας φέτος συμμετείχε στις Εθνικές Συνδιασκέψεις με τη συμμετοχή δύο μαθητριών της Γ' Λυκείου: Θεοχαρίδου Μαρία και Μαρκογιάννη Χάιδω.

Τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου η Συνδιάσκεψη ήταν ανοιχτή στο κοινό κι έτσι ο Διευθυντής κ. Τσιλιβερδής Δημήτριος είχε την ευκαιρία και τη χαρά να παρακολουθήσει την εισήγηση της Μαρίας Θεοχαρίδου η οποία παρουσίασε επιχειρηματολογώντας το ψήφισμα της επιτροπής Libe (Committee of Civil Liberties, Justice and Home Affairs) που υιοθετήθηκε από την Ολομέλεια. 


Οι συμμετέχουσες ενημερώθηκαν και προετοιμάστηκαν κατάλληλα από τους κ. Τσιλιβερδή, Διευθυντή και φιλόλογο, κ. Κυριαφίνη, Υποδιευθυντή και Κοινωνιολόγο και κ. Μπογδάνου, καθηγήτρια Αγγλικής Γλώσσας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...