Σάββατο 6 Μαΐου 2023

Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αμφίπολη

 Στα πλαίσια πολιτιστικού προγράμματος με τίτλο « Αναζητώντας τα ίχνη του Θουκυδίδη -Ακολουθώντας τα βήματα του Αποστόλου Παύλου» , οι μαθητές των τμημάτων της Α τάξης του ΓΕΛ Αρναίας επισκέφτηκαν την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023την Αμφίπολη. 

Μελετώντας πιστά το κείμενο του Θουκυδίδη θελήσαμε να παρακολουθήσουμε την προετοιμασία του στρατού του σπαρτιάτη στρατηγού Βρασίδα που συντελέσθηκε στην Αρναία της Χαλκιδικής, πριν τη διεξαγωγή  της μάχης της Αμφίπολης, μια από τις πιο καθοριστικές μάχες του πελοποννησιακού πολέμου, εξαιτίας της στρατηγικής θέσης της πόλης, την απώλεια της οποίας  την πλήρωσε με εξορία ο ίδιος ο Θουκυδίδης. 

μαθητές περπάτησαν στα πεδία δράσης του πελοποννησιακού πολέμου και γνώρισαν την ένδοξη ιστορία της Αμφίπολης. Επισκέφτηκαν, επίσης, το μουσείο της Αμφίπολης όπου εκτίθενται σημαντικά ευρήματα από την ευρύτερη περιοχή της Αμφίπολης και τον Τύμβο Καστά, τον Τάφο του Βρασίδα, τον χώρο με τις παλαιοχριστιανικές βασιλικές -Ακρόπολη της Αμφίπολης από όπου πέρασε ο Απόστολος Παύλος (βήμα του Αποστόλου Παύλου), το καλύτερα σωζόμενο τμήμα του Βορείου τείχους της αρχαίας πόλης  και, βέβαια, τον Λέοντα της Αμφιπόλεως που εικάζεται ότι βρισκόταν στην κορυφή του Τύμβου.

Σ' αυτήn την όμορφη περιήγηση είχαμε πολύτιμη καθοδηγήτρια  στην ξενάγηση  την ξεναγό Αγγελική Κομσίου!

 Οι καθηγητές που συνόδευσαν τους μαθητές στην εκδρομή είναι η Γιαννούση Ευγενία, Καλαϊτζή Γεωργία, Νένου Ελένη.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...