Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Ευρωπαϊκά προγράμματα E-twinning

 Κατά τη φετινή σχολική χρονιά το σχολείο μας συμμετείχε σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα e-twinning με στόχο α) οι συμμετέχοντες-χουσες μαθητές/τριες να αποκτήσουν την εμπειρία διαδικτυακής επικοινωνίας και ανταλλαγής έργων με μαθητές ευρωπαϊκών χωρών, β) να ολοκληρώσουν ένα σύνολο προκαθορισμένων εργασιών - διαδικασιών  διαφόρων μορφών, γ) να καλλιεργήσουν την επικοινωνία στην αγγλική γλώσσα, δ) να αναπτύξουν δεξιότητες οργάνωσης - παρουσίασης των αποτελεσμάτων σε κοινό. 

Υπεύθυνη συντονισμού των προγραμμάτων η καθηγήτρια αγγλικών  κ. Μπογδάνου Μαρία,  η οποία με τη σειρά της συνεργάστηκε  με εκπαιδευτικούς του εξωτερικού, εμπλούτισε τις ψηφιακές της δεξιότητες, και επιμορφώθηκε σε αντικείμενα που σχετίζονται με το περιεχόμενο των προγραμμάτων.

Τα προγράμματα υλοποιήθηκαν με τους μαθητές/τριες της Β' τάξης κυρίως  με τη χρήση εργαλείων Τ.Π.Ε.

Τίτλοι προγραμμάτων: α) Future active citizens through digital citizenship, β) Yes we can and we will!

Από τα προγράμματα παράχθηκε πολυμεσικό υλικό - οδηγός (βίντεο, αφίσα, φυλλάδια) για τον ευσυνείδητο ψηφιακό πολίτη!

Τα παιδιά εργάζονται στο εργαστήριο Πληροφορικής




Βίντεο - οδηγός υπεύθυνου ψηφιακού πολίτη



Αφίσες για τον υπεύθυνο ψηφιακό πολίτη!




Κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων τα παιδιά των χωρών που συμμετείχαν αντάλλαξαν ευχητήριες κάρτες με το παραδοσιακό ταχυδρομείο!




Το λογότυπο του προγράμματος Yes we can and we will! που δημιουργήθηκε από τους μαθητές/τις μαθήτριες


Τα προγράμματα παρουσιάστηκαν στην τελετή λήξης του διδακτικού έτους στη σχολική κοινότητα




Την Τρίτη 23 Μαΐου οι μαθητές/τριες όλων των χωρών που συμμετείχαν στο ίδιο πρόγραμμα συναντήθηκαν διαδικτυακά και αντάλλαξαν εντυπώσεις, εμπειρίες και συναισθήματα από τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές αυτές δράσεις.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...