Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Διάχυση Καινοτόμου Δράσης - Πολιτιστικού Προγράμματος - θεατρική παράσταση

   Στο πλαίσιο εγκεκριμένου πολιτιστικού προγράμματος, με τίτλο «Η Σύγχρονη  Ιστορία μέσα από τη Μουσική, τον Κινηματογράφο και το Θέατρο», με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τον κ. Κυριαφίνη και την κ. Μαδεντσίδου και συμμετέχοντες/ουσες μαθητές/τριες από όλες τις τάξεις του Λυκείου, πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 27 Απριλίου δύο θεατρικές παραστάσεις σε Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Αριστοτέλη. 

Συγκεκριμένα, η ομάδα του προγράμματος είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει μία κωμική μουσικοθεατρική παράσταση με θέμα τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων Αρναίας και Παλαιοχωρίου, φέρνοντάς τους σε επαφή με τα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας μέσα από την τέχνη του θεάτρου, τη μουσική και το τραγούδι. 

Η θεατροπαιδαγωγική άσκηση που ακολούθησε  επέτρεψε τους μικρούς/ές  μαθητές/τριες να εκφράσουν κριτικά τις σκέψεις τους και τα συμπεράσματά τους από τη μουσικοθεατρική εμπειρία που έζησαν και τη διάδρασή τους με μαθητές/τριες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Παράλληλα, η ομάδα του σχολείου μας είχε την ευκαιρία να προσεγγίσει με τρόπο βιωματικό, μέσα και από την καλλιτεχνική προσέγγιση, την ευαίσθητη παιδική ηλικία των παιδιών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και τον πολυσχιδή ρόλο των εκπαιδευτικών γενικής και ειδικής αγωγής, που υπηρετούν στο χώρο αυτό.

Η διάχυση της δουλειάς και των προϊόντων των προγραμμάτων - καινοτόμων δράσεων ποικίλης θεματολογίας είναι κάτι το οποίο επιδιώκεται κατά την περίοδο της λήξης του διδακτικού έτους και των προγραμμάτων. Έτσι επιτυγχάνεται η συνεργασία με άλλους φορείς και ιδρύματα αλλά κυρίως γίνεται διάχυση της προσπάθειας των μαθητών/τριών και των καθηγητών/τριών τους στην τοπική ή ευρύτερη κοινωνία προσφέροντας γνώση και ψυχαγωγία.

Οι καθηγητές/τριες του σχολείου μας διατηρούν την παράδοση ανάληψης πολλών προγραμμάτων - καινοτόμων δράσεων κάτι το οποίο αναμένουμε να συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...