Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Διαχείριση του άγχους - Εκδήλωση Γ΄Λυκείου

 Την Τρίτη 4 Απριλίου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση - δράση για τη διαχείριση του άγχους στους μαθητές και στις μαθήτριες της Γ' Λυκείου εν όψει των πανελληνίων εξετάσεων. Την ενημέρωση πραγματοποίησε η ψυχολόγος του σχολείου κ. Δαμβοπούλου Παναγιώτα η οποία αφού πρώτα ενημέρωσε τα παιδιά για τα αίτια που προκαλούν το άγχος την περίοδο των εξετάσεων, παρουσίασε τρόπους διαχείρισής του. Κατόπιν συντόνισε τη συζήτηση ανάμεσα στα παιδιά που εξέφρασαν τις προσωπικές τους ανησυχίες και προβληματισμούς. Το άγχος είναι μία φυσική κατάσταση - συναίσθημα την οποία βιώνουμε και όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την αγωνία της επιτυχίας και της αποτυχίας. Το άγχος μπορεί να λειτουργήσει δημιουργικά μέχρι ένα σημείο αρκεί να μπορούμε με απλές τεχνικές να το ελέγξουμε και να το κάνουμε σύμμαχό μας σε κάθε κρίσιμη καμπή της ζωής μας.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Δαμβοπούλου και πιστεύουμε ότι οι συμβουλές της βοήθησαν τα παιδιά καθώς οδεύουμε προς την τελική ευθεία των εξετάσεων. Καλή επιτυχία!










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...