Παρασκευή 7 Απριλίου 2023

Ενημερωτική εκδήλωση για τον Οργανισμό "Ενωμένες κοινωνίες των Βαλκανίων" στη Γ' τάξη



  


Την Παρασκευή 7 Απριλίου επισκέφτηκαν το σχολείο μας εκπρόσωποι- εθελόντριες του μη κυβερνητικού, μη κερδοσκοπικού οργανισμού  (https://www.usbngo.gr/en/usb/identity) με σκοπό την ενημέρωση των τελειόφοιτων μαθητών/τριών μας για τη λειτουργία και τις δράσεις του οργανισμού καθώς και τις προϋποθέσεις συμμετοχής των ενήλικων νέων. 

Οι δράσεις του οργανισμού περιλαμβάνουν εκπαιδευτικά προγράμματα και εθελοντική εργασία με στόχους την κοινωνική συμπερίληψη, τη δημιουργία ενός δικτύου ενεργών πολιτών, την βελτίωση της ποιότητας της ζωής τους. Συνεργάζονται με φορείς και προγράμματα όπως το Erasmus +, Europe For Citizens, ESC, REC, AMIF, European Youth Foundation. Στην περιοχή μας ο παραπάνω οργανισμός δρα εδώ και δύο χρόνια βελτιώνοντας και εξωραΐζοντας και τον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου μας.

Οι γλυκύτατες  Francesca Campregner, Giorgia Zanchi και ο Τασιόπουλος Παναγιώτης, απόφοιτος του σχολείου μας και συντονιστής των δράσεων του οργανισμού στο Δήμο μας, παρουσίασαν το πλαίσιο λειτουργίας, τις προϋποθέσεις συμμετοχής, το εύρος των δράσεων, τις προκλήσεις που θα συναντήσουν οι νέοι συμμετέχοντες με πρωτότυπο και ενθουσιώδη τρόπο. Οι μαθητές/τριες ενεργοποιήθηκαν, κινήθηκε το ενδιαφέρον και η περιέργειά τους και παρέμειναν στο χώρο της εκδήλωσης και μετά τη λήξη της για να συζητήσουν και να θέσουν σχετικά ερωτήματα στους παρουσιαστές.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν αναμνηστικά, συμβολικά δωράκια στις συμμετέχουσες.

Ευελπιστούμε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών/τριών μας και στη συμμετοχή τους σε δράσεις τέτοιων θεσμών μέσα από τους οποίους καλλιεργείται ο εθελοντισμός, ο αλτρουισμός, η ενσυναίσθηση, η συνεργασία, η πολιτειότητα, ενώ παράλληλα οι νέοι ανοίγουν τα φτερά τους, γνωρίζουν και αλληλεπιδρούν με άλλους συνομήλικούς τους, αναλαμβάνουν νέες υποχρεώσεις και δικαιώματα, καταγράφουν εμπειρίες ζωής.

Ευχαριστούμε πολύ και ευελπιστούμε σε ετήσια καθιέρωση της ενημέρωσης αυτής.

Σχετικές πληροφορίες εδώ: 





















 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ευχές για το Πάσχα!

  Η Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Αρναίας "Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος" σας εύχονται   Καλή Αν...